Vești

DNA a deschis dosar pentru achiziția de vaccinuri

Astăzi, DNA a anunțat că a înregistrat un dosar penal privind modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanșarea pandemiei și până în prezent. DNA nu precizează niciun nume, menționând doar că urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă (“in rem”), respectiv abuz în serviciu. Povestea penală se învârte în jurul sumei de 120 de milioane de vaccinuri, comandate de guvern, cu toate că România a folosit 9,9 milioane de doze din cele 18,5 care au ajuns deja. Câteva milioane au fost donate către șapte țări, unele au fost vândute și aproape un milion de vaccinuri au expirat. Până la aceasta oră, premierul Flori Cîțu susține că nu știe care este valoarea facturii, dar că dozele au fost luate pentru mai mulți ani.

Poziția procurorilor DNA 

  • „Pe rolul DNA a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanșarea pandemiei până în prezent.
  • Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă (“in rem”), respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.
  • Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.
  • Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală”.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button