Păreri

Dictatura medicală

Niște genii au descoperit că virusul se transformă în vampir între 22.00 și 05.00. Bănuiesc că sunt pe modelul lui Streinu-Cercel (șefu’ la sănătate, că restul sunt de formă, iar Vlăduț Voiculescu e parașutat politic pentru impresie artistică). Cum care e modelul? Vă reamintesc: virusului îi place-n mizerie, a spus cândva. Imediat, mi l-am imaginat cum se târâște prin praf ca un soldat pe front spre sângele nostru. Apoi, geniul din ureche s-a trezit: nu, de fapt îi place curățenia. Așadar, modelul e bazat pe nehotărâre. Cea care decidea de la o zi la alta că spirtul e bun sau rău, că mănușile sunt obligatorii și că valurile ne vor ucide pe toți dacă Doamne-ferește ieșim din casă, apoi că e musai să facem circul cu izoleta.

Citeste si

Ca niște soldați disciplinați, ascultăm și ne conformăm ordinelor deseori absurde. Ce anume au gândit cei care au stabilit că ora până la care poți circula fără declarație e 22.00? Nu vom ști, că suntem mici și proști, iar ei la putere. Vom afla fără nicio surprindere că sărbătorile religioase vor fi interzise. Scopul: distanțarea socială sau fizică, dacă doriți. Ideea e simplă: autoritățile nu pot controla populația unită. Strategia e simplă și se bazează pe frică. În rest, nu se schimbă nimic. Momentan, unii vor să facă o cârcă de bani prin comercializarea de produse alimentare și medicale. Lovitura mare va fi la banul public, dar nu e de neglijat nici ce e pe piață. Au fost puse în comerț milioane de măști neconforme și dezinfectanți cu probleme doar anul trecut. Cum a fost posibil? Răspunsul e banal: incompetența autorităților.

În fine, trăim o dictatură medicală absolut absurdă. Spitalele sunt vechi și dotările sub medie, personalul medical e tot mai redus, vaccinul are și n-are efect, 40% dintre școli stau să se prăbușească, dar elevii și profesorii sunt trimiși forțat acolo, pentru a crește numărul infectaților, asistenți curajoși au povestit cum sunt uciși pacienții la Sibiu (și nu e singurul județ cu astfel de practici, dar e datoria organelor să ancheteze). Curând, vaccinul va deveni obligatoriu pentru a putea lucra și circula, dacă privim c-un ochi spre alte state, unde deja se iau astfel de măsuri. Și nu, nu e testat suficient pentru a putea spune că e bun sau rău. Lista e lungă, dar neimportantă pentru cei care controlează așa-zis pandemia. Modele avem, dar nu vrem să le luăm de bune. Priviți spre Australia. Doar că nu ăsta e interesul într-o gașcă politică de bișnițari. În timp, anchetele vor dezvălui tot mai des ce se ascunde în spatele acestor măsuri. Vom vedea împreună, dacă incompetența și lăcomia politicienilor nu ne vor ucide.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button