Păreri

Despre maghiarii extremiști, care au brișca și sfoara pentru români

Forever candidat și niciodată câștigător, Claudiu Maior a adus în discuție o problemă gravă: epurările etnice de la Primăria Târgu Mureș. Așadar, primarul maghiar începe să-i execute pe români, în viziunea celui care e umbra ștearsă a unui Funar căzut din căruța istoriei. Așa cum se va pierde și Maior, după ce a fost mâna dreaptă a unui român pur-sânge, fostul edil târgmureșan, Dorin Florea, alintat în certificatul de naștere: Pardaillan Băcăran. Mai exact un rom dintr-o familie intelectuală, presupun, din moment ce părinții l-au citit pe Michel Zévaco, care a scris mai multe cărți despre cavalerii Pardaillan.

Citeste si

Să revenim la criminalii maghiari, extremiști sadea, dar din istorioara unui prieten ungur din Târgu Secuiesc, alt oraș de poveste, pe care mi-a spus-o acum vreo trei luni. Ședeam la un pahar de pălincă, ca orice român extremist c-un secui la fel de extremist (sper că vedeți ghilimelele), iar Gabor mi-a povestit ce i s-a întâmplat într-o zi. Redau pe scurt și-n mare, atât cât am reținut. „Am ieșit într-o zi în fața prăvăliei și am observat un tânăr speriat. Nu și-a dat seama că-s secui, așa că mi s-a destăinuit. Domnule, vreau să ajung în X loc, dar îmi e frică să întreb, pentru că nu-s de aici, dar preotul meu mi-a spus să am grijă, că maghiarii sunt foarte răi și toți au la ei brișcă și sfoară, pentru a le veni de hac românilor. Puteți să mă ajutați? I-am spus că îl salvez cu mare drag, dar să mă lase să-l invit la o pălincă și-o masă dușmănoasă de secui. L-am dus în spate, am pus băutura și mâncarea în fața tinerelului speriat, apoi i-am povestit. Să știi că preotul tău avea dreptate. Bine, poveștile astea se întâmplau în anii 60, cu aproximație, dar îs un pic altfel. Mai precis, dacă mergeai la bal și te uitai la o fată, ba chiar o invitai la dans fără să ceri acordul băieților din jurului ei, atunci scoteau brișca și te înțepau. Era lipsă de respect, iar asta nu se ierta. Bine, aici nu contai dacă erau maghiar sau român, că tot o pățeai. Și de obicei se înțepau între ei maghiari. Iar treaba cu sfoara și brișca e simplă. Ținem cuțitul legat, că îl folosim des să tăiem slană”, a terminat Gabor povestirea despre extremism.

Mno, acum cred că sunteți lămuriți cum îi treaba, cu diferența dintre realitate și gogoșile politice. Așadar, cred că la fel va proceda și Zoli: dacă va prinde un funcționar public în greșeală, atunci îl va executa din poziția pe care o ocupă. Indiferent dacă-i român sau maghiar. Dacă va fi altfel, stați pe pace, că nu-l voi ierta, ci scot condeiul și-l folosesc pe post de brișcă. Asta fiind singura armă pe care o dețin de 28 de ani.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button