CulturăVești

De ce a fost închis Cinematograful Arta

Municipalitatea a anunțat abrupt că va închide Cinematograful Arta din Târgu Mureș, pentru renovări, modernizări și investiții. Imediat, trei doamne au protestat. Doar ele, Diana Gherendi și surorile Ardelean. Două jurnaliste și un medic oftamolog. De fapt, povestea cu închiderea este o strategie pentru a preda cinematograful către Univeritatea de Artă, iar negocierile nu sunt de săptămâna trecută.

”Fără filme, viața e pustiu!”
Din mesajul doamnei Diana Gherendi: ”DUBLA 1. Greu de acceptat, dar cică pragmatismul bate romantismul cam așa cum viața bate filmul. Ar fi trist să pierdem cinematograful ARTA. Se invocă necesitatea unor lucrări de modernizare, reparații urgente, investiții etc, dar de un spațiu dedicat exclusiv filmului cred că are nevoie orice oraș și cred că stă în puterea autorităților să refacă acest spațiu și să-l redea cinefililor. Că de centre multiplurivalente nu e lipsă și de fapte culturnice irelevante așijderea. Mai mult decât tristă ziua de ieri, când am aflat că nu se mai poate intra la film! Închei cu un citat din Dana Ardelean: Speranța decedează ultima! GEN!”.
Negocieri de preluarea cinematografului de către UMFST

Rectorul Universității de Arte din Târgu Mureș (UAT), Sorin Crișan, a declarat la Radio Târgu Mureș că instituția pe care o conduce este interesată să preia Cinematograful ”Arta” din municipiu. ”Universitatea de Arte se află în discuții cu Consiliul Local și cu Primăria Târgu Mureș, în vederea unei asocieri privind atribuirea spațiilor Cinematografului ”Arta”. Universitatea dorește să păstreze rolul de cinematograf artistic, aducând întreaga clădire la standardele europene în materie. Urmărim o dezvoltare în cadrul universității, a unui program de studii de regie film. În cazul în care acest demers are sorți de izbândă, asigurăm târgumureșenii că vor avea acces deplin la sălile cinematografului ”Arta”, a precizat prof. univ. dr. Sorin Crișan.

Foto: Ilinca Bălcescu

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button