Vești

Cumpărători surpriză pentru Fabrica de zahăr de la Luduș

Cu toate că era stabilit că fermierii din zona Mureș vor semna pe 31 ianuarie contractul de vânzare-cumpărare cu proprietarul fabricii de zahăr de la Luduș, acest lucru a fost schimbat în câteva ore. Între timp, conducerea Tereos România a purtat negocieri paralele și a găsit alți doi cumpărători, lucru pe care l-au comunicat azi.

Citeste si

Pe scurt, fabrica de la Luduș a fost cumpărată de Mihaela Neagu, proprietara Fabricii de zahăr de la Bod, și de Mihail-Daniel Matache, investitor în domeniul agroalimentar.

”Suntem foarte fericiți că am semnat cu acești doi investitori. Acest transfer face posibilă perpetuarea locurilor de muncă și menținerea activității zahărului în bazinul Ludușului”, a precizat Gérard Clay, Președintele Consiliului de Administrație al Tereos Romania.

”Este un proiect curajos pe care l-am întreprins în acest an cu obiectivul de a revigora producția de zahăr din țară. În 2021, zahărul din sfeclă cultivată în România a asigurat aproximativ 25% din necesarul de consum intern. Vom începe negocierile cu fermierii în următoarele zile, deoarece în apropiere urmează să fie contractată sfecla de zahăr pentru campania de toamnă 2023, în regiunea Luduș. Vrem să îi asigurăm pe cei aproximativ 300 de producători din regiune că suntem deschiși colaborării și, de asemenea, vrem să îi asigurăm pe cei peste 150 de angajați că își vor păstra locurile de muncă”, a declarat Mihaela Neagu.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Un comentariu

  1. Si poate vor marca pe ambalaj exact ce folosesc si in ce proportie. Ca prostilor li se scrie in romanica zahar cu ingredient zahar sau ca e produs din ue si din afara ue, fara respect pentru consumator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button