Vești

Cum vor parlamentarii PSD să-i scutească pe medici de malpraxis

Un proiect de lege ciudat privind malpraxis a trecut de Senat și urmează să fie adoptat probabil și de forul decizional: Camera Deputaților. Pe scurt, medicii nu vor răspunde civil pentru greșelile făcute când tratează în afara specialităţii lor în situații de urgență, potrivit unui proiect de lege adoptat ieri de plenul Senatului.

Citeste si

Cine sunt cei care susțin exonerarea medicilor

PSD stă la baza inițiativei legislative, iar lista parlamentarilor este scurtă și are legătură cu Târgu Mureș. În Senat sunt două personaje importante: Leonard Azamfirei (vicepreședinte și rector UMFST Târgu Mureș) și Adrian Streinu-Cercel (șeful comisiei de sănătate din Senat). Tot două vedete PSD sunt și la Camera Deputaților: Alexandru Rafila (reprezentant al României la OMS) și Florin Buicu (șeful comisiei de sănătate și din 2012 în parlament din partea PSD. A terminat UMFST Târgu Mureș).

Ce propune proiectul

„Personalul medical răspunde civil pentru prejudiciile produse în exercitarea profesiei şi atunci când îşi depăşeşte limitele competenţei, cu excepţia cazurilor de urgenţă în care nu este disponibil personal medical ce are competenţa necesară sau când acesta este desemnat pe perioada instituirii stării de urgenţă sau a stării de alertă să acorde asistenţă medicală în afara specialităţi”.

Cine va despăgubi pacientul sau rudele sale?

Statul va plati, mai exact contribuabilul. „Asigurarea obligatorie acoperă şi riscurile şi prejudiciile produse ca urmare a exercitării profesiei de către personalul medical, care pe perioada stării de urgenţă sau a stării de alertă a fost desemnat să acorde asistenţă medicală în afara specialităţii”, scrie negru pe alb în inițiativa legislativă..

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button