back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
VeștiCum vor parlamentarii PSD să-i scutească pe medici de malpraxis

Cum vor parlamentarii PSD să-i scutească pe medici de malpraxis

Data:

Un proiect de lege ciudat privind malpraxis a trecut de Senat și urmează să fie adoptat probabil și de forul decizional: Camera Deputaților. Pe scurt, medicii nu vor răspunde civil pentru greșelile făcute când tratează în afara specialităţii lor în situații de urgență, potrivit unui proiect de lege adoptat ieri de plenul Senatului.

Cine sunt cei care susțin exonerarea medicilor

PSD stă la baza inițiativei legislative, iar lista parlamentarilor este scurtă și are legătură cu Târgu Mureș. În Senat sunt două personaje importante: Leonard Azamfirei (vicepreședinte și rector UMFST Târgu Mureș) și Adrian Streinu-Cercel (șeful comisiei de sănătate din Senat). Tot două vedete PSD sunt și la Camera Deputaților: Alexandru Rafila (reprezentant al României la OMS) și Florin Buicu (șeful comisiei de sănătate și din 2012 în parlament din partea PSD. A terminat UMFST Târgu Mureș).

Ce propune proiectul

„Personalul medical răspunde civil pentru prejudiciile produse în exercitarea profesiei şi atunci când îşi depăşeşte limitele competenţei, cu excepţia cazurilor de urgenţă în care nu este disponibil personal medical ce are competenţa necesară sau când acesta este desemnat pe perioada instituirii stării de urgenţă sau a stării de alertă să acorde asistenţă medicală în afara specialităţi”.

Cine va despăgubi pacientul sau rudele sale?

Statul va plati, mai exact contribuabilul. „Asigurarea obligatorie acoperă şi riscurile şi prejudiciile produse ca urmare a exercitării profesiei de către personalul medical, care pe perioada stării de urgenţă sau a stării de alertă a fost desemnat să acorde asistenţă medicală în afara specialităţii”, scrie negru pe alb în inițiativa legislativă..

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

O româncă a câștigat Top Model of the World

Concursul Top Model of the World a fost câștigat...

(P) Rodica Baciu: În fruntea consiliului local avem nevoie de un bun negociator!

Rodica Baciu: În fruntea consiliului local nu avem nevoie...

(P) Vântu (AUR): Prioritatea noastră este infrastructura

Pe primul loc în programul de guvernare al candidatului...

VIDEO. Delta secretă din Târgu Mureș

Aproape de centrul orașului-bijuterie Târgu Mureș, la circa cinci-șapte...