back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
20.9 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
20.9 C
Târgu Mureș
spot_img
Prim-planCum să construiești ilegal un bloc. Prima condiție: să fii bogat

Cum să construiești ilegal un bloc. Prima condiție: să fii bogat

Data:

Prin două firme, una dintre familiile bogate din Ardeal s-a apucat să ridice un bloc pe un teren care nu-i aparține, fără ca PUZ să prevadă un astfel de nivel și nici nu a obținut autorizația de construcție. Schema a fost relativ simplă: familia Hetea a luat în folosință un teren de la o fostă cooperativă, a dărâmat ce era acolo, a ridicat cel mai mare bloc de după 90 în Câmpia Turzii, apoi și-a dat seama că are nevoie de pământul concesionat pentru a obține autorizația. Teren al primăriei, instituție care nu l-a amendat pe cel distins c-un premiu de edil. Primarul Lojigan ne-a spus că așa e, dar se va rezolva situația. Cum? În favoarea celor care au încălcat legea. Detalii într-o anchetă pentru Cluj Manifest.

Notă. Ceva apropiat de caz s-a petrecut în Târgu Mureș, doar că familia Vlas nu s-a apucat de construit fără acordul municipalității, ci a cerut voie de la consilierii locali să ridice un hotel de 13 etaje într-o zonă unde PUZ prevedea un singur nivel. Ce a făcut Consiliul Local? A aprobat. Ilegal, mergând pe afizele de legalitate emise de primărie, dar nu contează, că nu te pui cu oamenii influenți din zonă.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Tiberiu Lovin
Tiberiu Lovinhttp://ceasulcetatii.ro/
În 2007, Lovin s-a orientat către presa online, unde a dezvoltat blogul Reporter Virtual, transformat în site și la final în portal, după care l-a vândut unui grup de investitori. A fost primul site dedicat presei cu un succes constant și cu numeroși cititori, cu un vârf de aproape 100.000 de unici zilnic. În 2009 a renunțat la presa scrisă, iar de atunci a realizat mai multe site-uri de știri. Ultimul fiind Ceasul Cetății, după mutarea sa peste noapte din București la Târgu Mureș, în căutarea unei tihne imposibile în capitală. În paralel a înventat emisiunea La tablă, una de dezbateri ce are loc la cea mai importantă televiziune din oraș: M9 tv. Visul său rămâne să-și găsească răgazul de a scrie cărți.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...