Vești

Cum poți face o campanie cu 1300 de lei

Directorul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, Andreia Moraru, a demonstrat că nu e nevoie de o sumă colosală pentru a face o campanie de impact.
În raportul publicat pe site-ul primăriei, DAS a dat detalii despre campania de prevenire și combatere a cerșetoriei „Spune NU cerșetoriei! NU dați bani cerșetorilor!”, care a costat 1300 de lei.
Municipiul Târgu Mureș, prin Direcția de Asistență Socială, a implementat, în perioada 22.03.2021 – 07.05.2021, campania de prevenire și combatere a cerșetoriei desfășurată sub sloganul „Spune NU cerșetoriei! NU dați bani cerșetorilor!”
Partenerii Direcției de Asistență Socială în această campanie au fost: Direcția Poliția Locală, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș (Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii) și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane-Centrul Regional Târgu Mureș.
Prin activitățile derulate în această campanie, următoarele grupuri țintă au fost monitorizate: copii și familii cu copii, tineri și vârstnici aflaţi în situaţie de criză/risc, persoane dispuse să ofere bani cerșetorilor. Reprezentanți ai instituțiilor și organizaţiilor implicate în prevenirea și combaterea cerșetoriei precum și publicul larg ne-au ajutat în desfășurarea în bune condiții, a campaniei.
Materialele informative legate de fenomenul cerșetoriei au fost distribuite în diferite spatii publice din oraș cu grad ridicat de vizibilitate (zona centrală a Municipiului Târgu Mureș dar și în zonele adiacente), operatorilor economici, organizațiilor de cult religios, pastori/predicatori din zonele marginalizate, în mijloacele de transport public și panourile informaționale de pe raza orașului, dar și pe rețelele de socializare.
În cadrul acestei campanii au fost realizate un spot publicitar și o emisiune radio.
  • Au fost identificate 9 familii care au necesitat intervenția în echipă pentru identificarea/evaluarea situației familiale, din care: 7 familii cu copii, în vederea acordării de beneficii și servicii sociale, monitorizarea sau instituirea tutelei/delegarea autorității părintești și 2 familii pentru care monitorizarea s-a încheiat în mod favorabil, urmare a acordării de beneficii și servicii sociale, cazuri care vor fi închise. De asemenea, s-au primit 45 de sesizări telefonice din partea cetățenilor cu privire la prezența unor minori aflați la cerșit și au fost întocmite 31 de procese-verbale de sancționare a unor fapte de cerșetorie.
6 copii provenind din 3 familii au beneficiat de serviciile sociale oferite de către DGASPC Mureș ca măsura de protecție, în aceste cazuri fiind necesară separarea copiilor de părinți și sesizarea instanței judecătorești conform legii. Pentru această acțiune a fost necesar sprijinul Poliției Locale.
Ne dorim să continuăm demersurile pentru ca fenomenul cerșetoriei să se diminueze la nivelul Municipiului, motiv pentru care acțiunile de monitorizare vor continua lunar, prin intermediul activităților stradale de informare și consiliere atât a copiilor cât și a familiilor aflate în dificultate din Târgu Mureș.
De asemenea, dacă cetățenii observă persoane care cerșesc pe raza municipiului, sunt rugați să apeleze numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale 0265/250760, Telefonul Copilului (DGASPC Mureș) 0800 800 883 sau Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș 0365/430859”.
Raportul final aferent campaniei poate fi consultat aici.

Citeste si

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button