back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,99
USD
4,58
GBP
5,80
22.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,99
USD
4,58
GBP
5,80
22.8 C
Târgu Mureș
VeștiCum finanțează UE războiul lui Putin

Cum finanțează UE războiul lui Putin

Data:

În timp ce Rusia a cheltuit circa 30 de miliarde de dolari în cele două luni de război în Ucraina, UE i-a achitat 52 de miliarde de euro pentru energie. Într-o scurtă analiză, ziaristul Florin Negruțiu subliniază acest capitol.
▶️ Adevărul e că, dacă resursele umane sunt practic nelimitate, cele materiale se vor apropia inevitabil de fundul sacului. În funcție de disponibilitatea de foc, Rusia cheltuiește zilnic în acest război între o jumătate de miliard și un miliard de dolari. Adică în 2 luni, Putin a tocat în Ucraina cel puțin 30 de miliarde de dolari. „Micul război victorios” care ar fi trebuit să dureze 3 zile și să coste cel mult 1 miliard de dolari a fost depășit de realitatea de pe teren.
▶️ Sigur, în 2 luni de zile, UE i-a plătit lui Putin 52 de miliarde de euro, factura la energie. Doar Germania i-a dat lui Putin 9 miliarde de euro. Cât timp Europa va finanța războiul lui Putin nu vom ajunge curând la un final. Oricare ar fi acela”, a mai scris Negruțiu.
Reamintim că Europa a devenit dependentă de gazul și petrolul din Rusia, renunțând la minele de cărbune și centrale. Acum, situația s-a schimbat, iar țările UE redeschid minele de cărbune și încearcă să găsească soluții pentru a scăpa de contractul cu imperiul lui Putin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...