Păreri

Cum ajungi de la morga direct manager de spital

De ieri, Spitalul din Târgu Mureș are un manager interimar. Nu pentru multă vreme, ci până pe la mijlocul lui mai, când va fi un concurs în urma căruia SCJU poate scăpa de influențe politice.

Citeste si

Care influențe, pentru numirea interimarului, au fost la ordinea ultimelor zile. Ni-l imaginăm pe Voiculescu în postura butoanelor de la păcănele, pe care apăsau toți, doar-doar să le iasă potul. Noroc că Târgu Mureșul a ajuns la incidența cazurilor de coronavirus care a determinat închiderea sălilor cu jocuri de noroc.

Pe butoane au apăsat printre primii udemeriștii. Mai multele tabere au avut fiecare un rol și un preferat. Cel mai aproape de a fi tras laleaua câștigătoare a fost Vass Levente. N-a reușit, în ultimă instanță să-și impună favorita, soția unuia dintre bunii săi colegi urologi.

A urmat USR-PLUS-ul. Noi pe piață, ei n-au avut printre ai lor om doritor sau bun pentru șefia spitalului, deși Vlăduț pe-acolo căuta norocosul. Sau ghinionistul, dacă ne luăm după criza pe care o are de dus în spate.

Și a mai rămas Peneleul. Aici, doritorii erau mulți, dar profesioniștii puțini. Și dintre cei foști pe la conducerea spitalului și trecători apoi pe la DNA, peneleul – sau o parte a lui – a hotărât că o carte bună ar fi cea jucată pe numele lui Ovidiu Mugurel Butuc. Dar cum știau că n-au intrare cu ditamai penalul la Vlăduț cel neprihănit și “fără penali”, au stat ei ce-au stat și s-au gândit cum să-l “facă” pe Vlăduț. Așa s-au gândit să-l bage în spital direct pe gâtul usere-plusiștilor. Dar nu oricum, ci cu mâna și sub garanția subprefectei nuștienimenicumaajuns. Subprefecta a picat în plasa liberalilor, care au încercat să-l păcălească pe Vlăduț și să-l facă pe Butuc curat-uscat, ca un Coccolino.

Fără ca tefeliștii pe care îi păstorește să știe, subprefecta i l-a pus pe Butuc direct sub nas lui Vlăduț.

Ce-or zice oare tinerii frumoși și liberi de la usereplus când află că fără să-i întrebe, doamna-duamnă a lucrat cu mâna liberalilor și i-a trădat? Păi ce să zică? S-au obișnuit, că nu e prima dată…

Băiat deștept, Vlăduț a mirosit blatul și i-a dat cu flit și madamei și domnului.

Și uite-așa, manager pentru două luni a ajuns doamna de la medicină legală (Mariana Cernat), cu un zâmbet cât casa pe fața pesediștilor din Mureș, care iar i-au împachetat pe toți, fie ei udemeriști, peneliști sau useristo-plusiști.

Pocloșul miroase tot mai tare a Dâmbovița.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button