Imaginea zileiVești

Cum a ajuns E.on Energie la o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro

Simplu. Angajezi 172 de persoane și deschizi un singur punct de lucru în Târgu Mureș, iar restul lași online pentru cine se pricepe sa discute cu robotul Ioana. E.on Energie România SA și încă două firme asociate ridică la peste un miliard de euro cifra de afaceri, dar pentru a contacta pe cineva ai nevoie de măcar de jumătate de oră  să aștepți în telefon sau să stai la o coadă de vreo două ceasuri. Felicitări virtuale!

MSnews a făcut un top după cifra de afaceri ale firmelor înregistrate în Târgu Mureș, iar aici le regăsim pe cele trei.

  1. E.ON Energie România SA Târgu Mureș: 4,21 miliarde lei (870,61 milioane euro). Este compania platformă care coordonează activitatea companiilor operaţionale ale grupului german E.ON în sectorul energetic din România. E.ON, care controlează (cu 51%) E.ON Energie România SA (ceilalți acționari fiind statul român cu 31,82%, Fondul Proprietatea cu 13,40% și Electrica SA cu 3,78%) a intrat în România în 2005, preluând fostele societăţi de stat din domeniul gazelor naturale şi energiei electrice. Firma operează o reţele semnificative de distribuţie a gazelor naturale și energie electrică. Are circa 3,1 milioane de clienți în 20 de judeţe din jumătatea de nord a ţării. Firma este condusă din primăvara acestui an de Claudia Griech (fostă director adjunct).
  2. Delgaz Grid SA Târgu Mureș: 1,49 miliarde lei (309,03 milioane euro). Este compania de distribuţie de gaze naturale şi electricitate a grupului german E.ON în România. Operează o reţea de gaze naturale în 20 de judeţe din nordul şi vestul României şi o reţea de electricitate în 6 judeţe din Moldova. Firma este condusă de Dragoș Mihail Bărbulescu (director general al Consiliului Director).
  3. E.ON Servicii SRL Târgu Mureș: 205,59 milioane lei (42,50 milioane euro). Firma asigură servicii de asistență, vânzări directe și suport pentru clienții aflați în furnizarea de energie și soluții energetice a E.ON Energie România, subsidiară a holdingului german E.ON

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button