back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
22.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
22.8 C
Târgu Mureș
Prim-planCristoiu operează politica pandemiei cu întrebări firești

Cristoiu operează politica pandemiei cu întrebări firești

Data:

Într-un lung editorial, dar necesar pentru o imagine clară, Ion Cristoiu pune întrebări de bun simț, la care probabil nu va primi răspuns vreodată. Pe lângă acestea, având în vedere suspecta liniște și calmarea spiritelor cu finalizarea pandemiei, mă întreb dacă nu cumva abia acum vine furtuna. Există suspiciuni legate de un nou virus, care ar produce febră hemoragică, una care-l face pe Covid-19 să fie inofensiv. Mai mult, Bill Gates ( care ne-a făcut orarul pe întreaga molimă) avertizează că următoarele pandemii vor fi devastatoare.

Întrebările lui Cristoiu

”1. Va fi tulpina Omicron o justificare pentru ca în anul 2022 să se încheie pandemia?

Noua tulpină, Omicron, descoperită oficial în Africa de Sud pe 25 noiembrie 2021, a stîrnit în Vest o adevărată isterie, deși, cum înșiși liderii europeni recunoșteau, un timp nu s-a știut nimic despre această nouă variantă. Cu toate că din Africa de Sud au venit semnale oficiale că Omicron face forme ușoare, de tăria unei răceli, isteria a continuat să se manifeste. Plecînd de la adevărul că Omicron se răspîndește rapid, dar că nu copleșește sistemul sanitar, în Israel mai întîi și în Franța mai apoi, s-a ivit teza că Pandemia ar putea fi oprită în noile condiții prin asigurarea imunității de turmă. Omicron ar fi momentul ideal pentru asta. Din clipa în care ea va lua locul altor tulpini, mai periculoase prin formele grave produse, autoritățile din Vest ar putea relaxa restricțiile astfel încît toată lumea să se infecteze. Se vorbește chiar de o infectare voluntară, astfel încît toți cetățenii să fi făcut o formă de boală, de preferat, evident, una ușoară prin infectarea cu Omicron. Să fie Omicron un pretext de a pune capăt Pandemiei?

2. Au știut sau nu liderii lumii că vaccinul nu asigură imunitate?

Cu un an în urmă, mai precis pe 25 decembrie 2020, la indicațiile date de Comisia Europeană, în toate țările membre ale UE s-a sărbătorit cu fast mai mare sau mic ( a depins de nivelul de babuinizare a țării respective) aducerea primelor doze de vaccin. Înainte de ieșirea primelor doze pe porțile fabricii, dar mai ales după începerea campaniei de vaccinare, vaccinul a fost prezentat ca un leac miraculos, în stare să oprească Pandemia pe parcursul lui 2021. Vaccinatul devenea automat imun la infectare. Mulți cetățeni ai UE s-au grăbit să se vaccineze. Și nu cu două doze, ci chiar cu trei. Pentru a obține succese în campania de vaccinare, unele state europene au introdus Certificatul verde, un soi de dublură a cărții de identitate. Pentru că n-au avut curaj să impună vaccinarea obligatorie, liderii țările din Vest au folosit șmecheria avantajelor de care să se bucure vaccinații în raport cu nevaccinații. S-au creat astfel o discriminarea unică în istoria democrației moderne. Față de vaccinați nevaccinații au fost tratați ca niște cetățeni de mîna a doua în materie de drepturi individuale. Vaccinaților li s-a spus că au imunitate deplină și că pot face tot ceea ce vor ( spre deosebire de nevaccinați), pentru că nu pot îmbolnăvi pe alții și nu se pot îmbolnăvi de la alții. Azi se știe deja – și nu de pe facebook, ci din declarațiile liderilor politici europeni – că vaccinul nu asigură imunitate. Asigură – se susține, e drept cu jumătate de gură – evitarea formelor grave- dar din punct de vedere al infectării dacă te vaccinezi poți fi infectat la fel de bine ca și un nevaccinat. Idealizarea vaccinului, fapt unic în istoria lumii moderne, pentru că niciodată un medicament n-a fost prezentat de oficiali și nu de vrăjitoare ca un leac miraculos, a dus la explozia de cazuri de infectări în țările cu un procent uriaș de vaccinați. Din punct de vedere oficial se vorbește deja de o sporire a numărului obligatoriu de doze, pînă acolo încît vaccinarea să devină o realitate trimestrială, dacă nu chiar lunară.

Așadar, acum știm sigur că vaccinul nu asigură imunitate absolută, așa cum au susținut liderii europeni și așa cum s-a impus presei să susțină. Rămîne însă întrebarea lui 2021:
Au știut liderii europeni că vaccinul nu e un leac miraculos? Dacă, da, cum de au putut minți un întreg continent?” (continuarea aici).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...