Prim-planVești

Covid-19. Zece țări europene vor rezilierea contractelor pentru vaccinuri

Comisarului UE pentru sănătate, Stella Kyriakides, a primit o scrisoare de la zece țări prin care se cere rezilierea sau renegocierea contractelor pentru livrarea de vaccinuri anti-Covid-19. Inițiativa i-a aparținut Poloniei, iar ea este susținută de România, Bulgaria, Croația, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Slovacia și Slovenia.

Citeste si

Conținutul mesajul a fost citit de publicația Politico, iar așa a ajuns informația în presă. Pe scurt, țările menționate și-au exprimat îngrijorarea că actualele contracte pentru vaccinurile împotriva coronavirusului, semnate în apogeul pandemiei, le-au impus să cumpere prea multe doze, care acum nu sunt necesare. Comisia a asigurat până la 4,2 miliarde de doze de vaccinuri împotriva coronavirusului, de aproape zece ori mai multe decât populația UE.

„În ciuda semnelor că pandemia se diminuează și că au fost atinse niveluri satisfăcătoare de vaccinare în întreaga UE, contractele cu producătorii de vaccinuri prevăd furnizarea de cantități de vaccinuri care depășesc semnificativ nevoile statelor membre și capacitatea de a le absorbi”, mai este subliniat în mesajul adresat comisarului european.

Foto: Harta UE

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button