back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
22.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
22.8 C
Târgu Mureș
Prim-planContre între doctorii-candidați: Dorin Florea și Horațiu Suciu

Contre între doctorii-candidați: Dorin Florea și Horațiu Suciu

Data:

Aseară, fostul primar Dorin Florea a anunțat că este susținut în lupta sa independentă pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș de către PSD Mureș, lucru previzibil. Previzibil după ce Claudiu Maior (mâna sa dreaptă la primărie) a intrat în PSD și candidează pentru un loc în Consiliul Local, dar și prezența Dumitriței Gliga (președintele organizației județene) s-a afișat la câteva evenimente publice împreună cu cei doi.

Reproșurile lui Florea la adresa PNL

Povestea ar fi fost un anunț și atât, dacă Dorin Florea nu ar fi sărit la beregata PNL să-i reproșeze că-l sacrifică pe renumitul prof. dr. Horațiu Suciu, care n-ar avea nicio șansă în bătălia electorală. Fostul primar timp de 20 de ani consideră că liberalii de fapt mizează pe un cal mort, pentru ca actualul edil (Zoltan Soos) să câștige un nou mandat. Într-un mesaj kilometric și cu multe majuscule, Florea își dezvoltă teoria (o vom lăsa la finalul articolului) despre cum ar fi realitatea. Una în care, desigur, el este singurul candidat serios să-l învingă pe Soos. ”CER PNL SĂ NU ÎL SACRIFICE PE DR. HORAȚIU SUCIU. În condițiile de astăzi, fără nicio perspectivă de a se modifica ceva semnificativ, candidatura lui nu poate duce decât la un singur rezultat – VOTURILE PENTRU HORAȚIU SUCIU VOR AJUNGE VOTURI PENTRU ACTUALUL PRIMAR. Astăzi lupta politică ne încețoșează judecata. Dar vă întreb, în seara alegerilor, când se dau rezultatele, și ȘTIȚI BINE ASTA, ce le veți spune votanților PNL? CĂ NU AȚI ȘTIUT? CĂ A FOST O SURPRIZĂ?”, s-a întrebat Florea.

Liberalii: Florea are aceleași sloganuri goale 

Nici PNL n-a zăbovit mult asupra acuzelor, ci a venit cu un comunicat de presă distribuit și pe pagina candidatului independent Horațiu Suciu, dar susținut de liberali. Și nu s-au lăsat mai prejos de textul fostului edil, ci au scris o nuvelă în care-l acuză că a revenit cu aceleași sloganuri goale. ”PNL constată revenirea neinspirată în spațiul public a unui candidat la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș, care emite judecăți de valoare asupra șanselor pe care ceilalți candidați le au pentru alegerile locale din 9 iunie. Tandemul Dorin Florea – Claudiu Maior este unul nociv pentru Târgu Mureș și de mult expirat. Disperarea lor de a se agăța de listele PSD la alegerile din 9 iunie denotă doar servilismul și datoriile acumulate față de UDMR, asta după ce au trecut pe la PNȚCD, PNL, ProRomânia și ALDE.”, se mai spune în reacția liberalilor, pe care o veți putea lectura integral mai jos, iar la final o notă importantă a redacției Ceasul Cetății legată de lupta kilometrică, de care formațiunile și candidații ar putea ține cont.

Mesajul integral al candidatului Dorin Florea

”AM PRIMIT SUSȚINEREA PSD MUREȘ. SOLICIT PUBLIC ȘI SUSȚINEREA CELORLALTE FORMAȚIUNI RESPONSABILE.

-Mulțumesc tuturor pentru redistribuirea acestui comunicat, deosebit de important pentru informarea târgumureșenilor-
Dragi târgumureșeni, mă cunoașteți de atâția ani. Decizia de a candida a fost una dintre cele mai grele și responsabile din cariera mea. Sunt la fel de nemulțumit, ca și voi, de haosul, lipsa de viziune și autoritate din administrația actuală.
Sunt, prin constituție și tradiția de familie, un om DE DREAPTA. Pe parcursul carierei mele în administrație am făcut concesii de mai multe ori, fiind nevoit să colaborez cu un grup politic sau altul pentru susținerea proiectelor de dezvoltare. Așa cum bine știți cu toții, primarul trebuie SĂ ÎȘI GĂSEASCĂ PARTENERII la nivel de formațiuni politice cu care să poată să-și transpună viziunea în realitate. Știți cu toții că de multe ori am reușit să trec proiecte prin Consiliul Local, alteori am fost sabotat. Dar, NICIODATĂ, un proiect serios NU POATE FI DUS LA FINALIZARE FĂRĂ VOTUL CONSILIERILOR.
Acesta este motivul pentru care, ACUM O LUNĂ, când mi-am anunțat candidatura, AM CERUT PUBLIC susținerea tuturor partidelor politice responsabile din Târgu Mureș. Am chibzuit bine atunci, am sondat opinia publică și, BAZAT PE CIFRE, nu pe presupuneri, am concluzionat că sunt singurul candidat din Târgu Mureș care poate readuce orașul pe calea normalității, a speranței și a siguranței voastre.
Astăzi situația este și mai clară – odată ce târgumureșenii au aflat despre revenirea mea – mă situează SEMNIFICATIV DETAȘAT față de ceilalți candidați. Și este și normal, deoarece probabil sunt singurul care, prin activitatea și faptele mele, PRIN PROMOVAREA ȘI SUSȚINEREA REALĂ A ARMONIEI INTERETNICE, NU DE FAȚADĂ, am câștigat în cei peste 20 ani încrederea nu doar a cetățenilor etnici români, ci și a unei bune părți a electoratului maghiar și de alte etnii. Asta MĂ DIFERENȚIAZĂ categoric față de ceilalți candidați.
Candidatura mea NU ESTE DE FORMĂ, am toate șansele să înving. Niciun alt candidat nu are șanse reale, indiferent ce date vă sunt prezentate. Acest fapt se va vedea în ziua votului. Dar sunt sigur că voi, toți, știți și simțiți acest lucru care mă onorează.
MĂ BUCUR CĂ AM PRIMIT ACUM SUSȚINEREA PSD MUREȘ. Cel mai mult mă bucur însă că această susținere vine pe fondul unor discuții pertinente cu doamna deputat PSD Dumitrița Gliga, axate PE PROBLEMELE REALE ale orașului nostru. Am discutat despre cum putem ieși din HAOSUL EXISTENT, despre cum putem REMEDIA URGENT problemele grave din administrația actualului primar și, mai ales, despre cum putem dezvolta PROIECTELE PE VIITOR. Am fost asigurat că proiectele relevante, în interesul orașului Târgu Mureș, VOR PRIMI SUSȚINERE ÎN CONSILIUL LOCAL, dar și că cele care au nevoie de SUSȚINERE LA NIVEL DE BUCUREȘTI o vor primi prin intermediul reprezentanților ACTUALI ȘI VIITORI ai PSD în Parlamentul și Guvernul României.
AM ÎNCERCAT SĂ DISCUT ȘI CU PNL MUREȘ ACEASTĂ SITUAȚIE, ca fost partener al acestei formațiuni cu mult timp în urmă. Mi s-a părut însă că interesele conducerii PNL Mureș pentru alegerile din toamnă prevalează, preferând să-l sacrifice pe colegul și prietenul meu Horațiu Suciu. Nu am să-i reproșez ceva lui Horațiu Suciu – ci din contră. Îl consider O PERSONALITATE A LUMII MEDICALE, cuvintele sunt de prisos. Dar, așa cum bine o văd și cetățenii din Târgu Mureș, și părerea mea este aceeași, că locul său este în fruntea instituției medicale, nu în zona de administrație publică în care nu are experiență și practică. Una este spitalul, alta este primăria și administrația. Conducerii liberale îi mai pot reproșa că la situația actuală au contribuit și ei, prin majoritatea ce au asigurat-o în Consiliul Local și prin funcția de viceprimar pe care au deținut-o.
CER PNL SĂ NU ÎL SACRIFICE PE DR. HORAȚIU SUCIU. În condițiile de astăzi, fără nicio perspectivă de a se modifica ceva semnificativ, candidatura lui nu poate duce decât la un singur rezultat – VOTURILE PENTRU HORAȚIU SUCIU VOR AJUNGE VOTURI PENTRU ACTUALUL PRIMAR. Astăzi lupta politică ne încețoșează judecata. Dar vă întreb, în seara alegerilor, când se dau rezultatele, și ȘTIȚI BINE ASTA, ce le veți spune votanților PNL? CĂ NU AȚI ȘTIUT? CĂ A FOST O SURPRIZĂ?
CELOR DE LA UDMR LE REPROȘEZ că l-au nominalizat pe actualul primar. Dacă ar fi venit la precedentele alegeri cu UN CANDIDAT EXPERIMENTAT ȘI CREDIBIL, nu am mai fi fost astăzi în această situație!
SOLICIT ȘI PNL ȘI CELORLALTE FORMAȚIUNI POLITICE SĂ MI SE ALĂTURE, SĂ PUNEM BAZELE UNEI COALIȚII PENTRU TÂRGU MUREȘ, atât pentru CONSILIUL LOCAL cât și pentru reprezentarea și susținerea proiectelor viitoare la BUCUREȘTI. Târgumureșenii au experiența alegerilor anterioare când și-au împărțit voturile, rezultatul fiind vizibil astăzi. Acest lucru nu mai trebuie să se întâmple.
Imediat ce voi ajunge primar, voi cere și UDMR, și celorlalte partide acest lucru. Efervescența de campanie va trece și ne vom putea apuca de lucru.
Vă rog să țineți seama că trăim vremuri grele, că situația economică și cea socială se degradează. Nu doar aici, ci peste tot în țară și în lume. NU ȘTIM CE NE ADUCE ZIUA DE MÂINE! Avem nevoie MAI MULT CA ORICÂND de unitate, de armonie interetnică și de a acționa împreună, toate forțele politice, pentru interesul orașului nostru. DOAMNE-AJUTĂ!
Dr. Dorin Florea”.
Mesajul integral al PNL Mureș

Târgumureșenii nu pariază “pe un cal mort”

PNL Mureș constată revenirea neinspirată în spațiul public a unui candidat la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș, care emite judecăți de valoare asupra șanselor pe care ceilalți candidați le au pentru alegerile locale din 9 iunie.

Dorin Florea, candidat independent care anunță plin de optimism susținerea primită de la PSD, este același om care, după 20 de ani în care a ocupat funcția de primar al municipiului Târgu Mureș, a abandonat Primăria și orașul în 2020, reușind să adune un număr modest de voturi pentru candidatura la funcția de Președinte al Consiliului Județean Mureș. Acest abandon al lui Dorin Florea îl transformă în principalul vinovat pentru preluarea conducerii Primăriei și Consiliului Județean de către candidații propuși sau susținuți de către UDMR.

Dacă în ieșirea sa publică, Dorin Florea face apel la responsabilitatea formațiunilor politice și la bună credință, PNL Mureș îi readuce aminte candidatului susținut de PSD de propunerea publică adresată tuturor partidelor, mediului de afaceri și mediului universitar de către echipa liberală (începând cu luna septembrie 2023), în vederea identificării unui candidat comun care să reprezinte o alternativă la subdezvoltarea promovată de Soós Zoltán, cel mai slab primar al orașului din ultimii 34 de ani. Totodată, PNL Mureș îi readuce aminte lui Dorin Florea și cele patru runde de discuții tête-à-tête avute cu mult timp înainte ca domnia sa să își anunțe candidatura.

PNL Mureș apelează la sinceritatea candidatului PSD Dorin Florea pentru a afla, alături de toți târgumureșenii, care sunt interesele domniei sale odată cu demersul acestei candidaturi. Practic, ce îl mână înaceastă luptă? Oare dorește să repete același scenariu din 2020, când prin cele 20.000 voturi abia obținute la Consiliul Județean, a asigurat victoria UDMR?

PNL Mureș este singurul partid din Târgu Mureș care a propus trei proiecte ce vizează dezvoltarea orașului nostru: podul peste râul Mureș din Aleea Carpați, pasajul subteran de la Cocoșul de Aur și parcarea supraetajată de la Spitalul Nou. Tocmai de aceea, PNL Mureș consideră că orice vot dat pentru Dorin Florea la alegerile din 9 iunie reprezintă un vot indirect dat incompetenței primarului Soós Zoltán.

Dorin Florea nu este în măsură să evalueze șansele candidaților la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș. Dorin Florea a revenit acum în fața târgumureșenilor cu aceleași sloganuri goale pe care noi toți le cunoaștem și le-am auzit timp de 20 de ani. Firea conflictuală a lui Dorin Florea și activitatea sa goală de conținut au dus Târgu Mureșul în întunericul de astăzi.

Tandemul Dorin Florea – Claudiu Maior  este unul nociv pentru Târgu Mureș și de mult expirat. Disperarea lor de a se agăța de listele PSD la alegerile din 9 iunie denotă doar servilismul și datoriile acumulate față de UDMR, asta după ce au trecut pe la PNȚCD, PNL, ProRomânia și ALDE.

Așadar, singurul care poate să redea speranța târgumureșenilor și să salveze orașul este un om serios, care nu a mai fost implicat în afacerile Primăriei, și anume candidatul independent Horațiu Suciu.

Cu ajutorul târgumureșenilor, Horațiu Suciu va fi primarul municipiului Târgu Mureș.

Biroul de Presă PNL Mureș”.

NOTĂ CEASUL CETĂȚII: În atenția candidaților și partidelor. Comunicatele lungi sunt citite doar de ziariștii obligați de meserie. Majusculele înseamnă strigăt și irită. Pauzele în aranjamentul textului nu contribuie la o lectură mai ușoară, că nu este o cerere tip. Învățați să comunicați scurt și la obiect, că se termină alegerile până termină electoratul de citit foiletoanele revanșarde.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...