Prim-planVești

Consiliera viceprimarului György asmute poliția pe cei care zic că e frecătoare de mentă

În mai multe postări pe Facebook, Dan Mașca (n.r. om de afaceri și fost președinte POL) a scris despre consilierii personali că sunt frecători de mentă și inutili, chiar dacă lunar Primăria Târgu Mureș le plătește salarii de 100.000 de lei, în total. Unul dintre ei s-a dus la Inspectoratul de Poliție Mureș, unde a depus plângere pentru încălcarea articolui 2 din Legea 61. Mai exact, Florinela Giurgea (foto pagina personală), consiliera viceprimarului Alexandru György, crede că acolo a greșit Mașca. 

Citeste si

Update: Consiliera viceprimarului a revenit cu precizări. Afirmațiile Florinelei Giurgea pot fi citite la finalul articolului.

Ce spune articolul invocat

Art. 2, punctul 1, Legea 61 (pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice): săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi, obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice.

Reacția învinuitului: îmi mențin afirmațiile

Într-o postare lungă pe pagina personală, Dan Mașca a subliniat că își menține afirmațiile și nu-i este teamă de instanțe. Cităm: Am spus ca nu ma duc la politie si ii spun la telefon ce am de spus si ca tot ce scriu imi asum. ”Ma duc fara probleme in tribunal si voi suporta consecintele sentintelor judecatoresti ca intotdeauna, dar sa imi spuna cineva cum sa scriu si sa tac, asta nu s-a prea inventat, mai ales daca acel cineva este platit de subsemnatul luna de luna si subsemnatul cu know how ul sau stie ca freaca menta mult si bine pe banii nostri.

Cit timp nu ma conving cu argumente clare ca cele 1600 de ore de munca ale celor 10 frecatori de menta angajati in 2020-2021 de actuala noua gasca vesela chiar au de lucru ceva UTIL in cele 1600 ore lunar platite si acea munca chiar da valoare celor vreo 100000 lei lunar ce se duc din banii nostri, pina atunci imi mentin opiniile”.
Partea vătămată: nu așa înțeleg eu democrația
La scut timp după publicarea articolului, Florinela Giurgea ne-a contactat pentru a face anumite precizări. O cităm:”În primul rând, titlul este eronat. Nu e vorba de „cei care zic”. e vorba de o singură persoană, numitul Dan Mașca, împotriva căruia am formulat plângerea contravențională. În al doilea, nu înțeleg ce caută în discuție domnul viceprimar. Pe fondul problemei, am consultat un jurist înainte de a face acest demers. Poate că aș fi suportat invectivele repetate, dacă numitul Mașca Dan nu ar fi mințit cu bună știință. A afirmat că toți cei angajați pe postul de consilier personal la Primărie sunt foștii susținători de campanie ai primarului, cunoscând faptul că nu am fost implicată în niciun fel în campanie, mai mult, am refuzat inclusiv o invitație din partea POL de a modera o dezbatere electorală pe problematica romă. Și aceasta din 2 motive: primul – lucram la acel moment pe un proiect AFCN și nu prea aveam timp; al doilea – dezbaterea în cauză se dorea să fie cu doar câțiva dintre candidații la Primăria Târgu Mureș, respectiv la Consiliul Județean Mureș. Or, eu nu așa înțeleg democrația.
În rest, nu „asmut” pe nimeni, am încredere că Poliția dispune de resursele necesare pentru a rezolva plângerea depusă. Să afirmi despre mine, care am totuși o carieră și o activitate profesionistă în spate, că sunt „consiglier”, adică să faci trimitere la Mafie în legătură cu angajarea la Primărie, este chiar exagerat”.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button