back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,99
USD
4,58
GBP
5,80
22.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,99
USD
4,58
GBP
5,80
22.8 C
Târgu Mureș
Prim-planConflict maghiar între AMT și UDMR

Conflict maghiar între AMT și UDMR

Data:

UDMR Mureș i-a propus AMT (Asociația Maghiarilor din Transilvania) să candideze pe listă comună la alegerile locale din 9 iunie, dar cu un singur post pe locul 11, înaintea Partidei Romilor Pro Europa, care se află pe poziția 12. AMT a considerat că nu este corect și a cerut două posturi de consilieri sub poziția 10, să fie eligibile. Asociația a fost refuzată și de aici a plecat războiul declarațiilor.

Levente susține că AMT ajută românii

Într-un clip, Kovács Mihály Levente, președintele organizației municipale Târgu Mureș, a spus povestea pe larg: ”Noi am întins mână pentru a face pace, însă ni s-a dat peste mână. În urma cu 4 ani, am pornit o noua eră în viața Târgu Mureșului. Multumită unirii maghiarilor și a fortelor politice maghiare după 20 ani orașul are din nou primar maghiar. Noi am propus din nou această uniune liderilor Aliantei Maghiarilor din Transilvania și loc eligibil in consiliul local pe lista UDMR. Din alegerile anterioare putem invata ca doar cu o singura lista comuna putem obtine majoritatea in consiliul local. Cum nu au intrat in consiliul local nici acum 4 ani, nici acum 8 ani, cele 1500 voturi ale maghiarilor care i-au votat s-au dus spre a îmbogati partidele romanesti. Din pacate liderii AMT nu vor sa asculte nici acum de maghiari și in loc sa aleaga sa reprezinte interesul comunitatii, ei preferă sa își prăjească mica lor tocană. Azi ne-au refuzat oferta și vor să pornească pe lista separată. Noi ne pastram oferta și ii rugam sa isi asculte inimile. Și va rugam si pe dumneavoastră să îi incurajati să faca uniune in interesul problemelor maghiare în Consiliul Local Tg Mures”.

AMT acuză dictatura mediocrității

Într-un comunicat pe propriul site, Asociația Maghiarilor din Transilvania susține că nu doar au primit locuri care nu-s eligibile, ci li s-a impus cine poate fi pe listă la alegerile locale pentru funcția de consilier local. Lucru inadmisibil, consideră conducerea AMT. Președintele organizației din Târgu Mureș, Kali Istvan ne-a declarat că s-a refuzat o alianță pe motiv că de la nivel central în UDMR s-a stabilit așa, cu toate că la Timișoara există una cu USR-PMP-Forța Dreptei.

Aveți varianta comunicatului tradusă destul de bine de google. Pentru vorbitorii de limbă maghiară, credem că sunt nuanțe pe care le vor percepe mai bine, dar esența este că asociația va merge pe o listă separată de UDMR, pentru că a primit o propunere jignitoare.

Acordul la nivel național inițiat de Asociația Maghiară din Transilvania promitea speranța că după mult timp va fi în sfârșit posibil ca toată lumea să voteze pentru o reprezentare unită a Ungariei, atât în ​​județul Mureș, cât și în Târgu Mureș, păstrând în același timp propria identitate politică. Noi am fost gânditorii locali ai acestui acord la nivel național, care am abordat conducerea locală și județeană a RMDSZ în slujba acestei idei.

Recunoscându-și greutatea politică, EMSZ a solicitat două locuri de intrare de la RMDSZ pe lista comună, în interesul echității. Cunoscând rezultatele mai multor sondaje, am fi acceptat aceste locuri oriunde sub poziția a 10-a în cazul final.

RMDSZ, dând dovadă de comportament necinstit, a oferit locul de drept al reprezentantei organizației de femei candidatei EMSZ pentru locul 11, iar nesocotind autonomia organizației, au vrut să dicteze și cine poate și nu poate fi în acest loc pe listă, încălcând complet principiul subsidiarității.

Având în vedere că locul 12, care nu era disponibil pentru reprezentanții comunității de țigani, fusese deja rezervat, EMSZ nu a considerat corect să ocupe ilegal funcția organizației de femei și să împingă o femeie căreia i se recomandă în prezent să pozitia a 13-a. Noi nu suntem în favoarea cotelor, dar ar trebui măcar să respectăm regulamentele de bază ale RMDSZ, dacă se aruncă în cap!

Nu înțelegem comportamentul organizațiilor locale și județene ale RMDSZ și iritația lor când se referă la decizia Consiliului Permanent Federal, care trece peste acordul RMDSZ-EMSZ, în timp ce coaliția s-a format la Timișoara și Besterce – este este adevărat că este cu partidele românești, dar sunt dispuși să candideze împreună. RMDSZ și-a ales ca parteneri partidele românești mai devreme decât oricare dintre cele maghiare. Nu este suficient ca presa să elaboreze un acord dacă partidul mai mare nu îl consideră obligatoriu! Și nu înțelegem absolut de ce s-a aruncat în mijlocul mesei de negocieri sintagma „dacă vrei, numiți un primar”. Acest lucru este obscur și arată că RMDSZ – spre deosebire de noi – nu ia în serios sprijinul lui Zoltán Soós. Am simțit deja aceste contradicții în ultimii patru ani, dar încă nu au fost enunțate atât de clar. Vă mulțumim, dar nu vrem să spargem unitatea maghiară creată în spatele lui Zoltán Soós, acum nu putem decât să sperăm că nici RMDSZ nu o face.

Pentru noi, cuvântul dat este superior oricărui contract, iar dacă ne-am convenit asupra unui lucru, nu îl vom schimba doar pentru că nu suntem în stare să ne controlăm. EMSZ a declarat că îl sprijină pe Zoltán Soós în obținerea unui alt mandat, iar acest lucru nu ar trebui să facă obiectul niciunei dezbateri în viitor.

Regretăm că nu am putut ajunge la o înțelegere, întrucât credem că dacă ne-am fi ținut de mână, am fi ajuns la majoritatea în consiliu. Faptul că mai mulți membri EMSZ au fost chemați în timpul procesului de întocmire a listei RMDSZ indică faptul că problema nu a fost la indivizi sau la pregătirea acestora, ci că aceștia nu s-au putut rupe de logica de partid, și astfel să pună majoritatea maghiară în consiliu. la risc. Dictatura mediocrității și-a pus în repetate rânduri pecetea raționalității și a interesului național.

Cu toate acestea, credem că sunt mult mai multe lucruri care ne unesc decât ne despart și, prin urmare, dorim mult succes echipei devenite adversarul nostru politic! Pe 9 iunie, alegătorii ar trebui să decidă ce cultură organizațională vor alege!

Salutări petrecerii dâmbovițene de la petrecerea Maros!

Organizația Marosvásárhely a Asociației Maghiare Transilvane”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...