back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
spot_img
VeștiConcurenți din 40 de țări au venit la Campionatele Mondiale de Multisport...

Concurenți din 40 de țări au venit la Campionatele Mondiale de Multisport din Târgu Mureș

Data:

În perioada 1-14 iunie au loc Campionatele Mondiale de Multisport la Târgu Mureș, în cadrul Transylvania Triathlon Festival 2022, considerat cel mai important eveniment sportiv din istoria orașului. Organizatorii și partenerii au susținut o conferință de presă pentru a detalia ce se va întâmpla în această perioadă.

”Reprezentanții organizatorilor Transylvania Triathlon Festival 2022 și ai partenerilor principali au participat azi, în Cetatea Medievală din Târgu Mureș, la conferința de presă prilejuită de startul Campionatelor Mondiale de Multisport, programate în prima decadă a lunii iunie.

În deschidere, unul din cei doi directori ai concursului, Mărgărit Amza, managerul SportLife România, le-a mulțumit tuturor celor implicați și a precizat că Transylvania Triathlon Festival 2022 este cel mai important eveniment sportiv din istoria județului Mureș. “Această competiție nu reprezintă doar o participare însemnată la cele 4 Campionate Mondiale, ci și un adevărat boom financiar, în special pentru
sectorul HoReCa, grav afectat de pandemie. Sunt peste 1500 de concurenți din 40 de țări de pe toate continentele. Dacă adăugăm încă pe-atâția aparținători și membri ai staff-ului, veți realiza dimensiunea acestui eveniment”, a subliniat Mărgărit Amza.

În alocuțiunea sa, președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a arătat încă o dată disponibilitatea instituției pe care o conduce de a sprijini competiții de mare amploare. “Consiliul Județean Mureș a fost, este și va fi mereu partener la organizarea evenimentelor sportive, promovând astfel potențialul turistic al județului. Pe lângă nivelul la care se desfășoară, cu cele 4 Campionate Mondiale incluse, Transylvania Triathlon Festival 2022 accentuează și posibilitățile variate oferite de județul Mureș pentru petrecerea timpului liber, iar turiștii străini, odată ajunși aici, vor găsi nenumărate motive să revină. Pe plan sportiv, Consiliul Județean Mureș a pus la dispoziția organizatorilor moderna pistă Transilvania Motor Ring, aflată în subordinea sa, și care este locația ideală pentru probele ce urmează să aibă loc joi, 10 iunie. Iată că circuitul de la Cerghid, investiție majoră a Consiliului Județean Mureș, nu este folosit doar pentru automobilism sau motociclism”, a conchis Péter Ferenc.

La rândul său, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a declarat că Târgu Mureșul iubește sportul, dar, în aceeași măsură, și sportul iubește Târgu Mureșul. “Municipalitatea sprijină aceste Mondiale cu 500.000 de lei, demonstrând încă o dată că este aproape de sport. În plus, nu mai departe de săptămâna trecută am decis să preluăm Sala Polivalentă de la Ministerul Sportului. În privința triatlonului, pare un sport simplu, dar nu e așa. Triatlonul e un mod de viață pentru că, de mici, oamenii învață să alerge, să
înoate, să meargă pe bicicletă. Iar, ca om de cultură, vă pot spune că sportul, în general, este parte din ea”, a menționat primarul Soós Zoltán.

Președintele Federației Române de Triatlon, Vlad Stoica, este foarte mulțumit că forul pe care îl conduce a primit dreptul de a organiza Mondialele de Multisport la Târgu Mureș. “Acest proiect este un exemplu excelent de colaborare instituțională. Fără falsă modestie, pot afirma că echipa locală, moștenire a regretatului Klosz Péter, este una dintre cele mai bune la nivel global. Târgu Mureș oferă condiții extraordinare pentru desfășurarea unor concursuri la cel mai înalt nivel. Vă asigur că forul pe care îl conduc va face tot posibilul să aducă aici și alte evenimente de anvergură, dar deocamdată sper că lotul tricolor, compus din aproape 30 de sportivi, va reuși să cucerească două medalii”, a spus președintele Triatlon România, Vlad Stoica.

În încheiere, celălalt director al evenimentului, președintele clubului organizator, Klosz Viktor (Asociația Sportivă Master Ski & Bike), a vorbit, cu emoție, despre faptul că aducerea la Târgu Mureș a unei competiții de asemenea anvergură a fost posibilă grație muncii depuse, ani la rând, de o echipă foarte bine pusă la punct de regretatul său frate, Klosz Péter, fostul președinte al Federației Române de Triatlon.
Klosz a punctat toate concursurile care vor avea loc în perioada 1-14 iunie. “Competițiile se vor desfășura pe Platoul Cornești, la Complexul de Agrement și Sport “Mureșul”, respectiv pe Circuitul Transilvania Motor Ring de la Cerghid. Pe lângă cele 4 Campionate Mondiale (cros duatlon, cros triatlon, duatlon standard și duatlon sprint), avem și două curse deschise publicului larg, Dracula Night Run și Dracula Night Swim”, a adăugat Klosz Viktor.
Festivitatea de deschidere a Campionatelor Mondiale de Multisport din cadrul Transylvania Triathlon Festival 2022 va avea loc în data 5 iunie 2022 de la ora 17:30, în Cetatea Medievală din Târgu Mureș, primul din cele 4 Campionate Mondiale urmând să se desfășoare a doua zi la Platoul Cornești.
Transylvania Triathlon Festival 2022 este organizat de Federația Română de Triatlon, Asociația Sportivă Master Ski & Bike și SportLife România, sub egida Federației Internaționale de Triatlon și cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Consiliului Județean Mureș și al Municipiului Târgu Mureș”.
Foto: Bereczky Sándor

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...