Prim-planVești

Companii românești care închid conturile la băncile austriece

Astăzi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că a fost anunțat de CNAIR că urmează să își mute conturile de la BCR, iar acest demers va fi făcut de toate companiile din subordinea Ministerului Transporturilor. Astfel, CEC se va alege cu noi clienți doar de la companiile din subordinea ministerului (aici intra și CFR, plus Portul Constanța).

Citeste si

BCR și Erste Group au reacționat și au punctat că susțin intrarea României în spațiul Schengen. ”Credem și investim în România cu ajutorul celor 5.300 de angajați BCR. Facem asta pentru 3 milioane de oameni, clienții noștri, care, la rândul lor, cred și investesc în România. Credem în România, investim în România și facem tot ceea ce ține de noi, ca bancă, pentru a sprijini economia României. Am făcut-o de fiecare dată când a fost nevoie și asta vom continua să facem”, a spus CEO-ul Grupului BCR, Sergiu Manea.

”Regretăm rezultatul votului din JAI. Acest pas va avea consecințe foarte palpabile pentru milioane de cetățeni ai UE. Prin urmare, scopul nostru comun trebuie să fie găsirea rapidă a unei soluții viabile. La nivelul Erste Group, ne dorim și ne vom aduce contribuția la acest obiectiv, prin urmare facem apel la liderii politici de la toate nivelurile să își asume responsabilitatea pentru a găsi o soluție”, a spus Willi Cernko, CEO Erste Group Bank.

Boicotarea afacerilor austriece a fost făcută de mai mulți oameni de afaceri români (cum ar fi fermierul Dimitrie Muscă), dar și de cetățeni simpli. Cancelarul Austriei nu este însă impresionat și a spus că una este o decizie politică privind securitatea (lucru infirmat de toate autoritățile în domeniu la nivel UE) și alta este una economică. Karl Nehammer crede că tot românii vor avea de suferit dacă atacă firmele austriece prin acest boicot.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button