PăreriPrim-plan

Cîțu a actualizat Certificatul de arian al lui Hitler

Ordonanța de urgență privind ridicarea unor restricții și impunerea altora a fost primită cu aplauze la 1 iunie, ziua în care și-a produs efectele. Ilogică pe alocuri și cu accente pe discriminarea nevaccinaților, actul legislativ aduce cu certificatul de arian al regimului nazist. Știu, vor sări unii că e o comparație deplasată. Așadar să citim ce scrie Istoria pe răzătoare că se întâmpla din 1933 în Germania. Anul în care Adolf Hitler a ajuns la putere, a emis acest document și apoi a fost considerat omul anului de revista americană Time în 1938. Dictatura aplaudată de democrație.

Citez: „Certificatul arian era un document care atesta faptul că o persoană era membru al presupusei rase ariene. În 1933, în Germania a fost creat Ahnenpaß (Ariernachweis), un pașaport genealogic care atesta că posesorul era arian. Acest pașaport a fost accesul oamenilor în muzee, clădiri publice, cinematografe, studii și muncă și, conform legii din 7 aprilie 1933, „cei care nu erau arieni trebuiau împiedicați să iasă în public, pentru că, printre altele, exista pericolul de a transmite boli grave populației ariene”. Culmea e că acest lucru se întâmplă acum în Israel.

Actualitate. Eminențele cenușii ale Europei au emis un certificat similar, dar ușor nuanțat: pașaportul Covid. Persoanele pot călători șamd și cu un test Covid, deci nu e obligatoriu să fi trecut prin boală sau să se fi vaccinat. Ei bine, Guvernul Cîțu e mai catolic decât Papa. În unele cazuri ascultă de recomandarea liderilor europeni, dar în altele nu. Să privim spre nucleul societății: familia. În timp ce la evenimente culturale și sportive e posibil să participe până la 1000 de persoane, la nunți și botezuri situația e alta: 50-70 de persoane sau la capacitatea maximă a localului dacă toate persoanele sunt vaccinate și cu a doua doză. Nu sunt luate în considerare persoanele care nu pot fi vaccinate pe motive de sănătate, apoi să ne amintim ce se spune peste tot în lume și la noi: vaccinul nu este obligatoriu. Păi, e, că altfel nu poți călători, nu poți merge la muncă, nu poți participa la nunți șamd. Regimul nazist a înviat sub pretextul pandemiei, dar nu există un singur lider, ca odinioară, ci o gașcă organizată.

În concluzie, discriminarea e sănătoasă, potrivit Guvernului Cîțu, dacă e să ne raportăm doar la România. Așa spunea și Hitler.

PS Stați liniștiți la capitolul nunți și botezuri, că românii sunt inventivi. În loc să le numească așa, ei închiriază localuri pentru evenimente. Și patronii nu-s proști să piardă bani, așa că achiesează la strategia autohtonă.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button