Prim-planVești

Cenzorul Ligii Studenților Târgu Mureș a furat seiful asociației

Liga a propus demiterea sa, iar el a spus că a demisionat deja

EXCLUSIV. În noaptea de 2 aprilie, cenzorul Ligii Studenților din Târgu Mureș a intrat în clădirea asociației și a plecat acasă cu seiful după 52 de minute de stat în birou. Întreaga poveste a fost distribuită recent într-un circuit intern al membrilor ligii. Pentru a nu-i compromite viitorul studentului care ocupa funcția de cenzor și are în spate un CV impresionant (îl găsiți la final), nu-i vom publica numele, ci îi vom spune X.

Citeste si

Spargere ca-n filme cu bandiți împiedicați

Pe scurt, fapta a fost descoperită pe 2 aprilie, iar polițiștii criminaliști au deschis un dosar penal. Biroul ligii se află în cămin, iar la 12.00 cei implicați în asociație au observat că ușa este închisă pe interior. În birou totul era vraiște și lipsea seiful, după cum mărturisesc studenții. Au vizionat înregistrările de pe camera de supraveghere și-au văzut cum la 02.56  X intră în holul căminului și rămâne 52 de minute în biroul ligii. El n-a mai plecat pe hol, ci a sărit balconul cu tot cu seif.

O farsă întârziată

În acest timp, conducerea ligii se afla în Prahova la Adunarea Generală FASMR, dar un reprezentant a depus plângerea la poliție. Cercetările penale au început, iar între timp cenzorul a adus seiful înapoi, fără să anunțe pe cineva. După returnarea seifului, X a încercat să-i explice președintelui ligii că a fost o farsă de 1 aprilie. Nu a ținut însă, iar conducerea LSTGM a decis să-l demită.

Contactat de Ceasul Cetății, X ne-a mărturisit că era supărat în urma unor discuții în contradictoriu și de aceea a vrut să facă farsa cu seiful. ”N-am luat nimic, ci pur și simplu a fost o greșeală, o glumă proastă. Una care mă va costa enorm, mai ales acum în an terminal”, ne-a declarat el.

Pe de altă parte, în comunicatul intern, conducerea ligii susține că a fost furată ștampila LSTGM și lipsește o factură pentru sponsorizarea evenimentului anual: Marisiensis 2022.
Ca urmare, comitetul director a decis demiterea sa din funcția de cenzor și eliminarea din rândul membrilor ligii. Cercetările polițiștilor continuă, iar fostul cenzor riscă o amendă penală sau o condamnare cu suspendare, plus interdicția de a profesa opt ani, susține X, dacă va fi găsit vinovat.

Update: Confirmarea ligii

Ceasul Cetății a reușit să discute azi, 6 aprilie, cu Cristina Hidoș, președintele ligii, care ne-a confirmat că și ei i-a spus același lucru: că a vrut să facă o farsă, pentru care-și cere scuze. Scuze care n-au fost acceptate, iar conducerea LSTGM nu-și va retrage plângerea penală.

CV impresionant al spărgătorului

X a fost președintele al LSTGM, a ocupat și poziția de vicepreședinte pe finanțe, iar acum încă este evaluator la Agenția Națională de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, are două funcții în alte două asociații studențești la nivel național și una la nivel european.

 

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button