Prim-planVești

Ce a rămas după incendiul de la Complexul Transilvania

Complexul Transilvania din Târgu Mureș arde de mai bine de 20 de ore pe cei 5500 mp, cu toată intervenția pompierilor (n.r. au participat peste 100 de cadre militare printre care și comanda inspectoratului, nouă autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autoscări mecanice, un echipaj de descarcerare, două ambulanțe SMURD, un suport logistic și cinci autospeciale de teren). Afacerile celor de acolo au fost făcute scrum, iar mulți au făcut live-uri (video). În complex funcționau 66 de firme cu 200 de boxe. Explicația a dat-o șeful pompierilor.

”Încă nu am terminat această misiune foarte dificilă pentru că au fost extraordinar de multe substanţe combustibile în acest depozit. De asemenea există şi într-o parte şi în cealaltă extinderi ale depozitului în care sunt depozitate alte materiale, iar în depozitul care arde în continuare sunt foarte multe materiale combustibile, inflamabile, diversificate, au fost destul de înalte ca şi stive, deci a fost una dintre cele mai dificile pe care le-am avut în cariera mea. Ştiam că există multe materiale, dar acum se pare că nici administratorul clădirii nu cunoştea exact, dar erau şi butelii de gaz, alcool, foarte multe spray-uri, materiale combustibile diverse în cantităţi mari. A ars aproape complet hala, iar noi am încercat şi până în acest moment am reuşit să protejăm vecinătăţile pentru că acesta a fost scopul de la bun început. Când am ajuns, incendiul nu era cu flacără deschisă şi se manifesta mocnit, la interior s-a produs un fenomen de ardere probabil flashover, aşa se numeşte în termeni tehnici, care a dus la incendierea instantanee a întregii clădiri”, a a declarat colonel Călin Handrea, șeful Inspectoratului Județean de Pompieri ”’Horea”.

Pericolul este cu atât mai mare pentru că lângă hala afectată de incendiu se află şi un depozit cu substanţe chimice, motiv pentru care pompierii şi-au concentrat misiunea pe împiedicarea flăcărilor să ajungă la acel loc.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button