Interviurile CC

Cântărețul de jazz care exersează într-o pădure din Târgu Mureș

Născut la Londra, apoi plecat cu părinții în Noua Zeelandă, Vaughn Roberts trăiește o aventură în Târgu Mureș, unde a ajuns datorită iubitei lui, iar de plecat n-a mai reușit din cauza pandemiei. La 53 de ani, artistul pare tânăr și bucuros că poate avea parte de experiențe noi, fiind obișnuit cu călătoriile pe aproape toate continentele. Aici povestea lui începe cu una de dragoste, continuă cu antrenamente în pădure, pentru că la bloc nu poate risca să deranjeze vecinii, apoi se oprește pe diverse scene, unde dă ce poate mai bun din jazz. Ceasul Cetății l-a urmărit când exersa în pădure și în aceste zile veți putea lectura un interviu exclusiv.

Biografie publică

Vaughn Roberts este unul dintre cei mai buni compozitori și aranjatori din Noua Zeelandă. Muzica sa a fost interpretată de oameni precum Norah Jones, Steve Gadd, Dave Weckl, Robben Ford, James Carter, Gregg Bissonette, Louis Dowdeswell și de grupul de laborator „One O’Clock Lab Band” de la University of North Texas, nominalizat la mai multe Grammy. Albumul de debut al lui Vaughn „Grrreat Stuff!” compus și aranjat pentru Big Band a fost recunoscut drept Albumul de jazz al anului la New Zealand Music Awards 2006. A scris mult pentru emisiuni de televiziune, iar muzica sa este prezentată în mod regulat pe divertismentul de zbor al Air New Zealand.

Ca interpret, Vaughn are o vastă experiență în întreaga lume. A cântat la trompeta principală în trupa live pentru serialul premiat al TVNZ „Dancing With The Stars” din 2005 până în 2009. A cântat cu artiști diverși precum Norah Jones, Ronan Keating, Diana Krall, Gerry Mulligan, Allen Vizzutti, Eric Marienthal, Joe Lovano, Tim Hagans, Kiri Te Kanawa, Che Fu, Paul Potts și Hayley Westenra. A fost prezentat în festivaluri de jazz din Statele Unite, Norvegia, Finlanda, Polonia, România și Noua Zeelandă natală. Vaughn a petrecut mulți ani plăcuti ca director muzical la bordul Norwegian Cruise Line, unde a fost recunoscut drept Muzicianul Anului pentru serviciile oferite companiei.

Vaughn a primit o diplomă de master în interpretare muzicală de la prestigioasa University of North Texas, unde a fost profesor și membru al „One O’Clock Lab Band”, nominalizat la Grammy. A lucrat la facultatea Școlii de Muzică din Noua Zeelandă, predând teorie, improvizație, compoziție, aranjamente și lecții de instrumente. Experiența sa a fost împărtășită și cu New Zealand Jazz Foundation, unde a fost membru al comitetului timp de câțiva ani, dirigând de două ori Orchestra de Jazz a Liceului din New Zealand. El a coordonat și dezvoltat Programul pentru tinerii muzicieni ai Școlii de muzică din Noua Zeelandă – o academie pentru liceeni talentați.

În calitate de scriitor comercial, Vaughn a aranjat sute de topuri pentru artiști din întreaga lume, în aproape orice stil și instrumente imaginabile. El este la fel de abil și cu scoruri pentru Big Band, Orchestra Simfonică, Ansamblu de alame, Cvartet de coarde sau Showband. Ușor de citit și întotdeauna funcțional, scrisul lui Vaughn este apreciat de muzicienii de pe tot globul.

În prezent, cu sediul în România, Vaughn este încântat să se afle într-un mediu nou și să colaboreze cu artiști creativi cu gânduri similare.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button