back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
22.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
22.8 C
Târgu Mureș
PăreriCandidatul care asmute poliția pe jurnaliști

Candidatul care asmute poliția pe jurnaliști

Data:

Împreună cu o echipă de presă, am decis să mergem mai departe de cortul suspendat și neamendat al lui Radu Mircea Pescar, candidatul Alianței PMP-USR-Forța Dreptei pentru Primăria Târgu Mureș. Am încercat să verificăm cum a strâns cârca de case, apartamente, spații comerciale, terenuri intravilane șamd. Ne-a venit ideea după ce a apărut povestea cu cortul/banner ilegal, mai exact fără autorizație de la ADP, pe care l-a montat de vineri. Poliția Locală abia azi a trimis pe cineva, dar nu s-a anunțat public nicio sancțiune. În fine, am avut o discuție lungă și cu domnul Pescar, telefonică și înregistrată, fără să se opună. Ne-a explicat punctul de vedere al domniei sale, iar curând veți vedea materialul.

Revenim la azi. Echipa a început reportajul video la doi pași de Hotelul Grand, fost cândva în proprietatea candidatului și acum al fiicei sale. La circa 20 de minute a apărut și stimabilul, care povestea pentru podcast-ul său, cu pretenții de televiziune, o fosta fabrică de mobilă transformată-n produs media, cum are el dreptate să nu ceară autorizație. Ne-am salutat, am făcut poza promisă cu fiecare candidat și apoi ne-am întors la treburile noastre. Una dintre ele era să ajungem și la fostul Hotel Ambasador, de pe Platoul Cornești, unde domnul Pescar locuiește cu familia într-un imobil din curte, unul pentru care plătește chirie unui fost tovarăș de afaceri, conform unor surse.

La scurt timp a apărut domnul Pescar cu un angajat la televiziunii sale, pentru filmarea ziariștilor, dar și cu poliția, pentru a se plânge că este agresat și hărțuit…pe spațiul public, pornind de la Grand, unde s-a arătat foarte trist și îngrijorat în poza de mai sus. N-am știut că are strada Cornești pe persoană fizică, la fel cum n-au știut nici cele două echipaje de poliție locală și națională. Și evident că polițiștii ne-au legitimat, apoi ne-au lăsat să ne facem meseria. În schimb, candidatul alianței a continuat să amenințe cu procese și dosare penale, că-i violăm intimitate filmând pe spațiul public. L-am invitat să ne permită să filmăm la dânsul, unde stă cu chirie, repetăm, pentru a ne descrie drama prin care trece că nu poate defrișa ilegal copaci și construi pe ce suprafață dorește, că sunt răi cei din administrația locală de vreo 15 ani. A refuzat, evident.

În concluzie, așteptăm cu interes să ne explice domnul Radu Pescar cum poate opri pe contrasens și bloca o mașină privată, de ce pune mâna pe autoturismul care nu-i aparține, apoi cu ce drept să intenționeze să ne percheziționeze și legitimeze. Desigur, va povesti că dușmanii politici îi vor răul. Și totul a pornit de la un cort amplasat ilegal în fața fostului său hotel. 🙂 Este cumva clar cum are impresia candidatul alianței că se conduce un oraș: cu amenițări, cu forța și ilegal.

Voi reveni cu materialul de presă realizat astăzi, atunci când împreună cu echipa vom considera că este suficient documentat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...