Vești

Budapesta fierbe. Protest amplu împotriva premierului Viktor Orban

Mii de persoane s-au adunat marți seara lângă Procuratura Generală din Budapesta, la apelul lui Péter Magyar. „Nu vom permite ca cel mai mare scandal juridic și politic din ultimii treizeci de ani să fie tăcut”, a spus acesta în discursul său.

Adunată inițial în fața Parchetului, manifestația a luat amploare și s-a mutat într-o piață din apropierea Parlamentului Ungariei.

Peter Magyar, care a fost căsătorit și cu fostul ministru al justiției Judit Varga, a postat ieri pe internet o înregistrare audio de două minute în care două persoane vorbesc despre o anchetă de corupție în care este implicat un fost adjunct al lui Varga.

Magyar a declarat că este vorba despre o conversație pe care a avut-o în ianuarie 2023 cu Varga, soția sa de la acea vreme, în care aceasta îl implică pe un membru al cabinetului lui Viktor Orban, Antal Rogan, și echipa acestuia. „Dar da, au scăpat”, spune ea. Fostul soț susține că înregistrarea este o dovadă de manipulare a anchetei în cauză.
Magyar dorește să fondeze un partid care să-l concureze pe Viktor Orban, lovit recent de un alt caz scandalos, în urmă căruia și președintele țării a demisionat.

 

Foto: Lujza Hevesi-Szabó / Telex

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button