Misterul privind cauza toxiifecției alimentare de la Reghin a fost spulberat după analizarea mai multor produse alimentare. „Conform Buletinului de analiză parţial emis astăzi de Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor (L.S.V.S.A.) Mureş, unul dintre produsele servite ca aperitiv – brânza frământată – a fost identificat ca neconform, fiind contaminat cu Stafilococ coagulazo-pozitiv. Această contaminare ar putea fi cauza simptomelor manifestate de persoanele afectate. Ancheta epidemiologică este în plină desfăşurare, iar autorităţile competente continuă operaţiunile de igienizare şi dezinfecţie a spaţiilor de procesare şi depozitare a alimentelor. Reluarea activităţilor va fi posibilă doar după obţinerea unor rezultate conforme în urma testelor de sanitaţie”, a transmis Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Reamintim că la Balul Însuraților din Reghin a fost declanșat Planul Roșu de intervenție în timpul desfășurării evenimentului organizat de familia Gliga (șefi PSD Mureș și Târgu Mureș), aflat la a XVI-a ediție. 40 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar nu s-a constatat niciun caz grav.