Prim-planVocea orașului

Aventură cu Dorel. Banc real cu Poliția Locală Târgu Mureș

De două săptămâni, un concert suav la picamăr și târnacop încântă urechile a sute de locatari de la câteva blocuri de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918. E în spate la AJVPS Mureș și Farmacia Eco. E la trei-patru minute de mers pe jos de sediul Primăriei Târgu Mureș și la șapte de sediul Poliției Locale. Câțiva locatari au sesizat autoritățile că simfoniile nu-s recomandate în timpul programului de odihnă, între 13.00 și 14.00. Degeaba. Întâmplarea face că locuiesc în zonă, așa că pot derula filmul evenimentelor din spusele vecinilor și ce observ pe geam, de unde sunt pozele.

Sunați mâine că azi e târziu

Așa i s-a spus ieri unui locatar care a sunat la 13.50. Pe motiv că nu-i mai pot prinde în flagrant că încalcă Legea 61/articolul 2, unde orele de odihnă sunt între 13.00-14.00, iar echipajul fulger nu are așa viteză. Mi-a povestit reclamantul, iar azi alt vecin a făcut pasul hotărâtor pentru a stopa măcar parțial concertul interpretat greșit. Unii dintre vecinii melomani chiar s-au dus să le bată obrazul muncitorilor din formația Dorel. Degeaba.

Auleo! Au greșit adresa!

Așadar, le-a fost dată informația mură în gură celor de la dispecerat, unde e adresa. La ora 13.17. La 13.38 omul a sunat din nou: Ce faceți, bre, v-ați rătăcit? E chiar în spate la AJPS, peste drum de Poli 2. ”De ce n-ați spus, domnule, că este în spate, l-a apostrofat nenea de la telefon. Imediat ajung”. Dupa 10 minute tot nu erau, iar eu mă uitam curios pe geam. Vecinul a sunat din nou. Ofițerul de serviciu: ”au greșit adresa, că erau la Poli2 într-un contro, dar s-au dus pe 22 decembrie, că n-au auzit bine în stație. Știți cum e. Acum au plecat din 7 noiembrie, a mai comunicat dispecerul la 13.54. Peste o oră de la prima sesizare nici umbră de polițist local. La 14.45 a avut loc o nouă conversație cu polițistul local. N-au găsit adresa colegii, a mai spus acesta, dar îi trimite și mâine.

Update miraculos

La 14.59, în timpul prânzului de pe balcon, am observat surprins un polițist local, care a început să-i ia la întrebări pe cei din banda Dorel. Peste un minut, muncitorii râdeau singuri, ca de o glumă, iar după un sfert de ceas își strângeau sculele electrice, pentru că se apropia ploaia anunțată la meteo. Au mai rămas câțiva cu târnacopul și roaba. Vom vedea și mâine dacă s-a schimbat ceva.

Actualizare 18 august: aceeași poveste

Muncitorii n-au nicio treabă cu programul de odihnă și avertismentul Poliției Locale. Și azi au concert. De data aceasta, am sunat la 13.30, pentru că se întinde gluma. Voi reveni dacă polițiștii locali nimeresc adresa și-i sancționează pe cei din formația Dorel.

Later: În câteva minute, un polițist local a început negocierile cu muncitorii, iar în foarte scurt timp toți au plecat de pe terasă. A început ploaia.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Un comentariu

Back to top button