DezvăluiriPrim-plan

Autodenunț: câți bani mi-a dat Primăria Târgu Mureș

Din momentul în care am aterizat în Târgu Mureș, zvonurile privind sursa banilor au circulat liber prin piață, fără nicio dovadă. Evident că se speculează că atunci când ataci o anumită parte înseamnă că ai fost plătit de cealaltă. Și tot așa. Ceasul Cetății a atacat pe toată lumea, atunci când a avut motiv. Și am ajuns la buzunarul public de unde se scurg bani către presă. Un fel de finanțare până la urmă a independenței, așa ar fi trebuit. (În imagine sunt toate facturile emise și achitate.)

Citeste si

Care este suma exacta primită lunar

În urma unui contract dintre firma agreată de Primăria Târgu Mureș și firma care se ocupă de publicitatea site-ului Ceasul Cetății, document din octombrie 2021, contul meu personal s-a umplut cu circa 120 de euro lunar timp de 10 luni. Minus 10% reținuți de agenția de publicitate. Asta este averea încasată pentru anunțurile publicitare de la primărie. Sigur, suma putea fi de măcar 10 ori mai mare, dacă mi-aș fi permis să menajez administrația Soos. N-am făcut-o, spre deosebire de colegii de breaslă din zonă, iar rezultatul e că din șapte luni în acest an exact patru luni n-am primit nicio comandă de publicitate.

Câți bani au donat cititorii

Libertatea este scumpă și independența presei este și mai scumpă. Tocmai de aceea m-am bazat pe cititorii care vor să afle adevărul și să fie ajutați când marea presă locală le întoarce spatele din interese diverse. Am făcut un banner unde oricine poate dona o cafea de 3 euro. 11 persoane au făcut acest gest. 141 de euro în cinci luni. Le mulțumesc!

Sper ca gestul meu să fie urmat și de celelalte entități media care au posibilitatea să publice sumele primite de la municipalitate. Cu această ocazie,  am încrederea că se vor încheia speculațiile legate de ”șpaga” vehiculată.

Fotografia de deschidere este generică. Pentru acel teanc de bani ar trebui să aștept de la primărie încă 20 de ani.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button