Vești

Autobuze electrice pentru Târgu Mureș

În această dimineață, primarul Municipiului Târgu Mureș a susținut o conferință de presă în Piața Teatrului, pentru a anunța semnarea contractului de achiziție a autobuzelor electrice, respectiv a stațiilor de încărcare aferente. Alături de edilul Soós Zoltán a participat la eveniment Eugen Daniel Ciolan, director Romania Solaris Bus & Coach Polonia.

Citeste si

Contractul de achiziție pentru 32  de autobuze electrice, de 12 metri lungime, 10 stații de încărcare rapidă și 32 stații de încărcare lentă.  Valoarea contractului este 81.920.000 lei (fără TVA).

În prezent, municipalitatea efectuează deja demersurile de amplasare a stațiilor de transformare de mare capacitate, la care vor fi racordate stațiile de încărcare lentă/rapidă, la sediul Transport Local SA dar și la capetele de linii. Cele 32 de autobuze electrice vor deservi următoarele rute de transport public: Linia 4 (11 buc.); Linia 18 (5 buc.); Linia 12 (3 buc.); Linia 17 (5 buc.); Linia 20 (3 buc.); Linia 23 (5 buc.).

Primăria Târgu Mureș are în curs de desfășurare șapte proiecte privind transportul public și de management al traficului, iar patru dintre acestea se referă la achiziția de autobuze pentru a schimba în totalitate parcul auto pentru transportul în comun.

În afară de acest proiect, Municipiul mai are încă 3 proiecte în derulare prin care va  achiziționa următoarele tipuri de autobuze:

  • 41 bucăți autobuze tip DIESEL ;
  • 15 bucăți de autobuze ELECTRICE, cu o lungime de 10m;
  • 38 bucăți de autobuze tip HIBRID.

Proiectul privind achiziția autobuzelor electrice, respectiv a stațiilor de încărcare, se derulează prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației direct cu producătorul care a fabricat și autobuzul prezentat

Am început dezvoltarea orașului, iar începând de astăzi, transportul local face un pas spre normalitate. Ținta noastră: mijloace de transport ecologice, confortabile și la standarde europene. Epoca autobuzelor care iau foc în plină stradă, care se dezintegrează, iar biletele sunt vândute de la șofer, trebuie să ia sfârșit! Astăzi am semnat contractul de achiziție al primelor autobuze electrice și sperăm ca, până la finalul anului următor, transportul local din Târgu Mureș să fie unul modern, civilizat, nepoluant și ușor de accesat de către târgumureșeni și turiști, a afirmat primarul.

Foto credit: Mariș Cristian Daniel

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button