back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
Prim-planAtacul studenților la conducerea UMFST și a ligii

Atacul studenților la conducerea UMFST și a ligii

Data:

Nu se aștepta nimeni ca Liga Studenților din Târgu Mureș să atace conducerea UMFST, pentru că este cunoscută relația de subordonare față de rectorul Leonard Azamfirei. Cea mai vocală ligă din România a făcut-o. Este vorba de studenții de la Iași, care au arătat într-un lung articol care sunt problemele colegilor din Târgu Mureș. Redăm parțial mesajul lor, iar continuarea o găsiți la final.

”Liga Studenților (LS IAȘI) critică dur Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș (UMFST) și Liga Studenților din Târgu Mureș (LSTGM) pentru organizarea de întâlniri simulacru cu studenți docili și supuși față de conducerea universității, pentru a evita descoperirea problemelor cu care se confruntă studenții instituției în contextul vizitei periodice a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), care s-a desfășurat săptămâna trecută.

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) este instituția care realizează evaluările și standardele de acreditare pentru universitățile și programele de studii din România. În cazul constatării unor neregularități, Universitatea ar avea de suferit.

De aceea, conducerea UMFST, susținută de LSTGM, a organizat o întâlnire simulacru între studenții universității și evaluatorii ARACIS, unde au fost cooptați reprezentanți docili ai studenților, care să prezinte o imagine bună despre instituție și care să ascundă sub preș problema studenților anului II ai Facultății de Medicină, ai Facultății de Fermacie dar și din alte facultăți din cadrul UMFST Târgu Mureș, care sunt victimele unui „experiment didactic”. Aceștia se confruntă cu o situație gravă, care în mod normal, ar atrage neîndeplinirea unor standarde minimale conform metodologiei de evaluare ARACIS, legate de structura programelor de studii, utilizarea rezultatele evaluărilor și metodele de evaluare a studenților (S.B.1.2., S.C.3.1.). Mai mult, la Facultatea de Farmacie, planurile de învățământ au fost schimbate după începutul anului universitar în curs, deși studenților li s-au prezentat în vară alte planuri.

Problema principală a studenților pleacă de la modul în care conducerea universității a ales să structureze activitatea didactică. În loc să existe o desfășurare normală, liniară, a materiilor pe parcursul anului, în fiecare dintre cele două semestre există câte două module în care sunt comasate materiile pe parcursul a 7 săptămâni, urmate de două săptămâni de sesiune fiecare, în care se organizează examenele practice și examenul sumativ, ce cuprinde toate examenele de curs studiate pe parcursul unui modul.

Din această cauză, studenții din anul II de la Medicină și Farmacie nu pot pleca în mobilități de studiu interne sau externe, precum programul Erasmus, iar dacă lipsesc mai mult de o săptămână există riscul să intre în restanță, fiind obligați după să plătească taxe pentru refacerea activității didactice. În plus, spre deosebire de alte universități, mediciniștii de la UMFST au patru sesiuni, în loc de două, iar la unele module de materii toate examenele se dau într-o singură zi, existând și situații unde studenții au dat 13 (treisprezece!) examene într-o singură zi”.

Continuarea articolului

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

O româncă a câștigat Top Model of the World

Concursul Top Model of the World a fost câștigat...

(P) Rodica Baciu: În fruntea consiliului local avem nevoie de un bun negociator!

Rodica Baciu: În fruntea consiliului local nu avem nevoie...

(P) Vântu (AUR): Prioritatea noastră este infrastructura

Pe primul loc în programul de guvernare al candidatului...

VIDEO. Delta secretă din Târgu Mureș

Aproape de centrul orașului-bijuterie Târgu Mureș, la circa cinci-șapte...