12 C
Târgu Mureş

AstraZeneca și-a schimbat numele în VaxZevria

De citit

Mai multe

După seria de informații privind problemele care apar după vaccinarea cu AstraZeneca, numele vaccinului a fost schimbat în VaxZevria. Într-un comunicat de presă, Agenția Europeană a Medicamentului precizează:

Comitetul de siguranță al EMA (comitetul PRAC) a concluzionat că apariția unor cazuri foarte rare de formare de cheaguri sanguine cu caracteristici neobișnuite, însoțite de un număr scăzut de trombocite, trebuie să fie inclusă în informațiile despre produs ale vaccinului Vaxzevria (denumire anterioară: COVID-19 Vaccine AstraZeneca), ca reacție adversă foarte rară.
Pentru a ajunge la această concluzie, comitetul a luat în considerare toate dovezile disponibile în prezent, inclusiv opinia unui grup ad-hoc de experți.
EMA reamintește profesioniștilor din domeniul sănătății și persoanelor vaccinate să ia în considerare, în continuare, posibilitatea apariției unor cheaguri sanguine, însoțite de un număr scăzut de trombocite, care pot apărea, extrem de rar, în decurs de 2 săptămâni de la vaccinare.

- Advertisement -
- Advertisement -

Aboneaza-te la newsletter. Introduceti adresa de email in campul de mai jos:

Un serviciu oferit de FeedBurner

Leave a Reply

Ultimele articole

Top articole