PăreriPrim-plan

Arafat a importat modelul presei cenzurate din Rusia

De ce oficialii nu mai pot fi acuzați de corupție și incompetență

Terminarea oficială a pandemiei l-a lăsat pe Raed Arafat fără un mijloc de terorizare a populației. Nu mai poate impune restricții anulate de instanță, dar a găsit o modalitate de a se proteja măcar cât ține războiul din Ucraina. Așadar, sub comanda sa, guvernul va încropi un grup de lucru împotriva fake news. Dezinformarea în viziunea inițiatorului înseamnă că nu poți scrie că guvernul este corupt și incompetent, la fel despre alți oficiali, cum ar fi președintele Iohannis. Dacă o faci, automat vei fi pus pe lista neagră ca putinist sau susținător al invaziei rusești în Ucraina.

Citeste si

Atât îi duce mintea pe arafați: să importe cenzura din Rusia și să îi acuze pe jurnaliști că ei sunt pro-ruși. Aberant, dar deja suntem într-o lume distopică de doi ani. Astfel, un prim site considerat pro-rus a fost blocat 24 de ore (aktual24), dar eliberat după ce mai multe organizații media au protestat față de abuz. Site-ul cu pricina este fix invers, dar deranjează puterea. La fel ca-n Rusia, unde ai voie doar să minți în favoarea guvernării și musai a lui Putin.

Dacă grupul lui Arafat va prinde viață, lucru care se întâmplă și-n Ungaria + presa maghiară din Transilvania, atunci jurnaliștii de investigație trebuie să se reprofileze pe ode. Cum preferi, Raed? Cu veselie, cu tristețe sau patriotism palestinian? Numai să ne zici, că nu vrem să greșim în fața dictaturii medicale transformate în una militară și informatizată.

Cum arată aparatul de lucru și ce trebuie să facă

SCHEMA LOGICĂ DIN SPATELE ARHITECTURII CERCETĂRII CANTITATIVE: – SCOPUL: identificarea mesajelor de dezinformare, modul lor de diseminare și principalii vectori de diseminare, precum și identificarea trendurilor de dezinformare. – O sintaxă generală a fost construită pentru extragerea tuturor instanțelor de comunicare (articole din online și postări din social media) cu relevanță pentru spațiul comunicațional român, în contextul crizei de securitate din Ucraina, într-un interval definit . – Selectate cele mai relevante 6 narative de dezinformare din România care au legătură cu actuală criză din Ucraina. Acestea vor fi codate și transformate în sintaxe de căutare (queries). Dintre cele 6, trei sunt narative specifice (care privesc exclusiv contextul românesc), iar trei sunt narative generice (care privesc un context larg, dar cu relevanță pentru România). – Pentru ficare narativ se face o căutare, introducând sintagme construite pe schema: (subiect) AND (context) AND (marker de dezinformare)

1. NARATIVE SPECIFICE

  • a. „Palierul de decizie de la București este corupt” SUBIECT: “Guvern”, “Iohannis”, “Nicolae Ciucă” CONTEXT: “corupție”, “incompetență” MARKER DE DEZINFORMARE: “furtișag”, “mizerie”
  • b. „Lipsa de legitimitate a intervenției României în sprijinul Ucrainei” SUBIECT: “România”, “ajutor”, “sprijin”. CONTEXT: “Războiul din Ucraina” (dimensiunea e complet codată) MARKER DE DEZINFORMARE: „nu este prietena”, „nu suntem prieteni”, “dușmani”, “noua ordine mondială”.
  • c. „România este o colonie a Vestului” SUBIECT: “Guvern”, “Iohannis”, “Nicolae Ciucă” CONTEXT: Războiul din Ucraina MARKER DE DEZINFORMARE: “slugi”, “colonie”, (“renunțare” AND “suveranitate”)…

PS Vă reamintesc că tot o mizerie similară a mai făcut Arafat, când i-a băgat două milioane de euro lui Radu Tudor în buzunar, pentru o echipă de troli care să combată și să blocheze toate site-urile care scriu de secretarul de stat. De fapt, este vorba de sifonarea banului public și de menținerea unei stări de teroare. De data asta pentru presă doar.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button