Prim-planVești

Apocalipsa de la Mariupol, unde cadavrele zac pe străzi

Sub bombardamente, 400 de mii de oameni supraviețuiesc fără apă, curent și gaze

Orașul-port de la Marea Azov, Mariupol, trece printr-o gravă criză umanitară. De opt zile, peste 400.000 de oameni sunt „ținuți ostatici” de către forțele ruse care blochează ajutorul umanitar și evacuarea, a declarat ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba. Cei mai mulți morți zac pe străzi, iar pentru câteva sute a fost făcută o groapă comună, unde sunt aruncați în pungi de plastic sau pături. Peste 1300 de civili au fost uciși în ultimele două săptămâni. Între timp, ministrul de externe al Rusiei susține că e doar o operațiune specială, nu o invazie și că e fake news ceea ce vedem. 

Citeste si

Condițiile din Mariupol au fost descrise drept „apocaliptice”. Sute de mii de locuitori s-au adăpostit de bombardamentele rusești și atacurile cu rachete și sunt de mai bine de o săptămână fără apă, energie electrică sau încălzire. În oraș, semnalul pentru telefoanele mobile a fost întrerupt.

Cadavre zac pe străzile din Mariupol, oamenii flămânzi intră în magazinele goale în căutarea hranei și topesc zăpada pentru a avea apă potabilă. Mii de oameni se înghesuie în subsoluri, la adăpost de obuzele rusești care lovesc acest oraș-port strategic.

Între timp, o maternitate și-un spital de pediatrie au fost distruse de bombe, ucigând și rănind pacienți. În clip vedeți craterul din fața maternității.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button