Vești

Alt spital în flăcări: nouă decese la ATI Constanța (video)

Update2: Într-o conferință de presă (video), Raed Arafat a venit cu o corectură. ”Ne cerem scuză că în timpul situației dinamice am comunicat că au fost nouă persoane decedate. De fapt, sunt șapte”.

Update1: ISU a informat că sunt nouă pacienți decedați. Ziua de Constanța transmite în direct ce se întâmplă minut de minut.

Opt persoane din cei 10 pacienți internați la ATI Constanța au decedat în incendiu din această dimineață. Potrivit News.ro, cele opt persoane erau internate la Secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Zeci de pompieri au intervenit pentru evacuarea pacienților. Imaginile difuzate de presa locală arată pacienți scoși de pompieri pe geam, la fel și cadre medicale. Martorii din filmările presei locale spuneau că incendiul s-a propagat în maximum 10 minute.

Declarațiile ministrului interimar al Sănătății, Cseke Attila:

  • Nu pot să confirm un număr de persoane decedate, dar pot să confirm că sunt persoane decedate. Toate aceste informații vor fi comunicate după finalizarea intervenței ISU și evacuarea pacienților.
  • De dimineață am dispus DSP Constanța să găsească soluții pentru relocarea pacienților.
  • Nu aș dori să înaintez o cauză a incendiului, va fi stabilită de ISU. Cauzele pot fi și legate de infrastructură, de suprasolicitarea instalației, dar pot fi și cauze umane.
  • Acum, cel mai important e ca pacienții de acolo să fie transferați la alte spitale.

Ca la fiecare nenorocire din spitatele românești, secretarul de stat Raed Arafat a fost trimis la fața locului.

Știre în curs de actualizare

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button