9.3 C
Târgu Mureş

Alegeri prin încălcarea flagrantă a Constituției

De citit

Mai multe

Alegerile parlamentare din acest an reprezintă un atac grosolan la Constituția României. Articolul 36 îmi oferă posibilitatea de a vota, doar că doi miniștri au comis dispoziții prin care îmi iau acest drept. Este vorba de ordinul Ministerului Sănătății numărul 2009 din 18 noiembrie 2020 și ordinul 166 din 19 noiembrie al Ministerului Afacerilor Interne. Așadar, Nelu Tătaru și Marcel Vela aruncă la gunoi legea supremă a țării.

Pe scurt, eu cu buletin de București nu pot vota pe liste suplimentare sau speciale din Târgu Mureș. Nici cei care sunt în vacanță sau la distracția de weekend la vreo rudă din alt județ n-au acest drept. Motivul? E doar unul politic și are la bază o înțelegere dintre PNL-PSD-PMP. Interesele lor mă lasă rece, dar mă irită teribil faptul că nu-mi pot excercita un drept constituțional. Desigur, nimeni din presă n-a sesizat golănia din timp și nici partidele nu s-au dat lovite încă. O vor face probabil dacă vor pierde și vor ataca alegerile ca neconstituționale. Pentru mine oricum așa sunt, fără să se pronunțe vreo instanță.

PS Mă întreb cât de mult poate dormi Avocatul Poporului. N-ar fi mai bine să o facă din altă poziție, dacă nu este în stare să observe mizeria politică din avion?

- Advertisement -
- Advertisement -

Aboneaza-te la newsletter. Introduceti adresa de email in campul de mai jos:

Un serviciu oferit de FeedBurner

Leave a Reply

Ultimele articole

Top articole