Prim-planVești

Afacerea Vlas. Tupeul primarului Soós : întrebați-l pe investitor!

Pe 29 iulie 2021, primarul Zoltan Soós a convocat o ședință extraordinară și i-a chemat pe consilierii locali din vacanță pentru a vota o afacere privată. Graba cu care s-a executat edilul ținea de fondurile europene pe care chipurile ar fi trebuit să le primească familia Vlas (una dintre cele mai bogate din zonă), pentru a ridica un hotel cu 13 etaje (cel mai mare din Târgu Mureș). Nu a contat că PUZ și PUG prevedea maximum un etaj în acea zonă. Avizele de legalitate au fost date, iar arhitectul-șef Dana Miheț a susținut din toată inima inițiativa. La fel și majoritatea consilierilor, care au văzut un lucru bun în a sprijini ideea bogatei familii, chiar dacă astfel se modificau regulile jocului.

Citeste si

La câteva luni după vot, l-am întrebat pe un consilier local de ce a susținut cu ardoare afacerea lui Vlas. Mi-a dat de înțeles că asta a fost dispoziția. Nici până la această oră construcția promisă de familia Vlas n-a fost pornită, iar acest lucru l-am verificat pe teren. Au trecut 16 luni de atunci. Fix azi.

Primarul s-a supărat și-a vrut să plece din conferință

La ultima conferință de presă, unde edilul s-a lăudat cu ce va face și a fost susținut de arhitectul-șef, Ceasul Cetății i-a întrebat pe amândoi de ce au susținut și chemat consilierii locali de acasă. În acel moment, după ce înainte era numai zâmbete și se foia mândru de planurile de pe hârtie, primarul Soós  s-a ridicat, a dat să plece și a spus nervos să-l întrebam pe investitor. De parcă investitorul convocase o ședință extraordinară și tot el bifase avizele de legalitate, nu angajații municipalității.

Cum a blocat confruntarea o ziaristă maghiară

Pe de altă parte, doamna Miheț a început să se ascundă după avizele de legalitate, uitând că modificarea PUG nu era făcută în acel moment și că nu era nicio grabă să sară în ajutorul milionarilor, atât timp cât proiectul se afla în dezbatere publică. Tot arhitectul-șef ne-a spus că potrivit legii poate fi modificat PUZ de către consilierii locali, care au părut la cheremul unei familii îmbogățite după 89.

În timpul intervenției Ceasului Cetății și explicațiilor celor plătiți din bani publici, o angajată din presa maghiară a ignorat regulile bunului simț și a intervenit cu o întrebare care nu avea nicio legătură cu subiectul. În același timp, ca întorși cu cheia, Soos și Miheț și-au orientat corpurile și privirile spre colega maghiară. Apoi au închis repede conferința de presa, pentru a nu fi deranjați cu întrebări incomode în interesul public.

Notă: Dacă doriți să vedeți ședința extraordinară de atunci, puteți să o faceți aici: VIDEO.

Precizare: Două dintre fotografii sunt de fapt capturi video din timpul intervenției Ceasul Cetății, care a tulburat liniștea unei conferințe de laudă cu povești pe hârtie.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Un comentariu

Back to top button