Prim-planVești

Afacerea Gunoiul. Primarul scapă de Brantner

”Sunt indignat și supărat de ceea ce se întâmplă legat de colectarea gunoiului și curățenia stradală. Cu toate acestea, după cum bine știți, municipalitatea poate acționa direct doar în cazul unui singur contract, și anume cel de curățenie stradală. Celălalt contract, cel de colectare a gunoiului menajer, nu a fost încheiat de noi, ci de ADI Ecolect. Deci, dacă cineva protestează în legătură cu acest lucru, vă pot spune că a greșit numărul casei….”, a declarat Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș, miercuri, 21 decembrie în deschiderea conferinței de presă care a avut loc la sediul instituției.

Lăsăm doar comunicatul primăriei, care încă n-are soluția, dar promite. 

”Executivul primăriei a decis că se impun măsuri ferme ca urmare a situației tot mai critice din Târgu Mureș, cu privire la neridicarea deșeurilor, în urmă cu o zi,. ”Am decis rezilierea contractului pentru salubrizarea stradală, pe care municipalitatea îl avea încheiat cu SC Brantner Servicii Ecologice SRL. Cred că niciunul dintre târgumureșeni nu este mulțumit de modul în care arată orașul, iar noi, ca administrație locală, avem doar pârghiile legale de pus in aplicare, cele specificate în contract. Astfel, operatorului i s-a transmis ieri Notificarea de reziliere, iar acesta are obligația ca până la finalizarea licitației pentru un nou operator să asigure în continuare serviciile de curățenie stradală.”, a precizat edilul.

Pe de altă parte, în intervalul 25 noiembrie – 20 decembrie, Poliția locală a verificat modul în care s-a respectat graficul de colectare a deșeurilor menajere de pe raza Municipiului Târgu Mureș, de către societatea abilitată, respectiv Compania de Salubritate Brantner Veres S.A.. De la începutul campaniei de monitorizare până în prezent au fost realizate peste 5200 de verificări, fiind încheiate în total 415 procese verbale, în valoare totală de 830.000 lei, cu mențiunea că activitatea de monitorizare și de aplicare a sancțiunilor va continua.

”Cele 30 de zile, privind demersurile de reziliere a contractului sunt pe cale să expire, iar Adunarea Generală a ADI Ecolect va trebui să decidă asupra modului în care se va continua. Desigur, Târgu Mureșul are un singur vot aici, dar îl vom folosi.”, spune primarul.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button