back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
31.9 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
31.9 C
Târgu Mureș
spot_img
Prim-planAfacerea Gunoiul. Primarul scapă de Brantner

Afacerea Gunoiul. Primarul scapă de Brantner

Data:

”Sunt indignat și supărat de ceea ce se întâmplă legat de colectarea gunoiului și curățenia stradală. Cu toate acestea, după cum bine știți, municipalitatea poate acționa direct doar în cazul unui singur contract, și anume cel de curățenie stradală. Celălalt contract, cel de colectare a gunoiului menajer, nu a fost încheiat de noi, ci de ADI Ecolect. Deci, dacă cineva protestează în legătură cu acest lucru, vă pot spune că a greșit numărul casei….”, a declarat Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș, miercuri, 21 decembrie în deschiderea conferinței de presă care a avut loc la sediul instituției.

Lăsăm doar comunicatul primăriei, care încă n-are soluția, dar promite. 

”Executivul primăriei a decis că se impun măsuri ferme ca urmare a situației tot mai critice din Târgu Mureș, cu privire la neridicarea deșeurilor, în urmă cu o zi,. ”Am decis rezilierea contractului pentru salubrizarea stradală, pe care municipalitatea îl avea încheiat cu SC Brantner Servicii Ecologice SRL. Cred că niciunul dintre târgumureșeni nu este mulțumit de modul în care arată orașul, iar noi, ca administrație locală, avem doar pârghiile legale de pus in aplicare, cele specificate în contract. Astfel, operatorului i s-a transmis ieri Notificarea de reziliere, iar acesta are obligația ca până la finalizarea licitației pentru un nou operator să asigure în continuare serviciile de curățenie stradală.”, a precizat edilul.

Pe de altă parte, în intervalul 25 noiembrie – 20 decembrie, Poliția locală a verificat modul în care s-a respectat graficul de colectare a deșeurilor menajere de pe raza Municipiului Târgu Mureș, de către societatea abilitată, respectiv Compania de Salubritate Brantner Veres S.A.. De la începutul campaniei de monitorizare până în prezent au fost realizate peste 5200 de verificări, fiind încheiate în total 415 procese verbale, în valoare totală de 830.000 lei, cu mențiunea că activitatea de monitorizare și de aplicare a sancțiunilor va continua.

”Cele 30 de zile, privind demersurile de reziliere a contractului sunt pe cale să expire, iar Adunarea Generală a ADI Ecolect va trebui să decidă asupra modului în care se va continua. Desigur, Târgu Mureșul are un singur vot aici, dar îl vom folosi.”, spune primarul.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...