Prim-plan

A început războiul (video)

Rusia ataca Ucraina

Rusia ataca Ucraina pe mai multe fronturi, după declarația lui Vladimir Putin de la 5 dimineața, înregistrare video care a fost făcută luni, 21 februarie, ceea ce demonstrează că discuțiile diplomatice nu au fost luate niciodata în considerare.

Citeste si

Reacțiile NATO, ONU, UE și SUA au fost dure, dar armata dictatorului de la Moscova nu se împiedica de vorbe. Au fost raportate explozii în Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și la aeroportul din Kiev (Imagini transmise de televiziunea Al Jazeera).

„Am luat decizia unei operațiuni militare”, a anunțat Vladimir Putin într-o declarație surpriză la televiziune, susținuță cu puțin timp înainte de ora 05.00.

Putin a denunțat încă o dată un „genocid” orchestrat de Ucraina în estul țării și a adus ca argument apelul la ajutor făcut de separatiști în cursul nopții, precum și politica agresivă a NATO față de Rusia și al cărei instrument ar fi Ucraina.

Putin le cere ucrainenilor „să depună armele”

Liderul de la Kremlin se adresează totodată soldaților ucraineni, spunându-le: „Vă cer să depuneți armele”, dându-le apoi asigurări că astfel vor putea „părăsi câmpul de luptă fără impedimente”.

Vladimir Putin a mai susținut și că nu vrea o „ocupare” a Ucrainei, ci o „demilitarizare” a sa.

Putin: „Nu vă amestecați”

Apoi, el se adresează celor „care vor încerca să interfereze cu noi (…), trebuie să știe că răspunsul Rusiei va fi imediat și va duce la consecințe cum nu ați mai văzut”.

„Sunt sigur că soldații și ofițerii Rusiei își vor îndeplini datoria cu curaj”, a mai spus el, adăugând că securitatea țării este garantată”.

Putin nu a oferit însă detalii privind amploarea acestei operațiuni militare în Ucraina, dacă va fi limitată la estul țării sau va fi mai extinsă.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button