Vești

7504 de vaccinați în cadrul maratonului din Târgu Mureș

Prefectul Mara Togănel a publicat cifrele privind rezultatele maratonului vaccinării început vineri cu ajutorul UMFST Târgu Mureș: „Ora 20:30. 7000 de persoane vaccinate. Mai sunt 11 ore și 30 minute de vaccinare”.

Citeste si

Înregimentată ca voluntar în campanie, Togănel a mai afirmat că „Succesul Maratonului Vaccinării de la Târgu Mureș a fost recunoscut și apreciat de către reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, domnul prof. univ. dr. Alexandru Rafila. În conferința de presă de astăzi am vorbit despre implicarea cadrelor medicale care, în mod voluntar, participă la acest maraton și al căror efort este mișcător. Mulțumesc mureșenilor pentru că au încredere în autorități și au înțeles că doar printr-un efort comun ne facem bine în mod #firesc. Suntem la datorie în slujba mureșenilor”.

Rectorul UMFST, prof.dr. Leonard Azamfirei, a publicat un mesaj legat de evenimentul susținut de universitate.

Maratonul vaccinării – „UMFST vaccinează” s-a încheiat. Timp de 72 de ore, neîntrerupt, la UMFST s-au vaccinat 7504 de persoane.
Un efort colectiv prin care Universitatea a arătat din nou că are capacitatea de a coagula toate autoritățile care trebuie să se îngrijească de binele oamenilor.
Am stat de vorbă cu cetățenii și i-am întrebat de ce au venit la UMFST pentru vaccinare când puteau merge la un centru mai apropiat. Răspunsul primit m-a umplut de bucurie: „Pentru că aici, la Universitate ne-am simțit mai în siguranță.”
Siguranța este la fel de mare în fiecare centru de vaccinare, dar încrederea pe care o au oamenii în Universitate, în cei care au fost voluntari sub cupola acestei instituții de învățământ superior, mă face să cred că trebuie să rămânem la fel de dispuși să răspundem nevoilor celor din jur.
Le mulțumesc celor peste 300 de voluntari: medici, asistente medicale, studenți, oameni de bine din Mureș – unii fără pregătire medicală, dar motivați de dorința de a face și ei ceva pentru binele celor din jur. Organizarea a fost fără cusur.
Nimeni nu va fi bine până când nu vom fi toți bine!
UMFST – E pluribus unum!”.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button