back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
VeștiDiscuții de miliarde de euro pe proiecte de 90 de milioane de...

Discuții de miliarde de euro pe proiecte de 90 de milioane de lei

Data:

Astăzi, a avut loc o conferință de presă în care primarul municipiului Târgu Mureș și un europarlamentar UDMR au discutat despre miliardele de euro care vor curge spre România. Instituția a depus deja nouă proiecte pe Programul Anghel Saligny, care sunt undeva la 90 de milioane de lei. Până acum. Mai sunt 24 de proiecte de depus, dar nu există un calcul exact. Redăm în continuare comunicatul instituției.

”Uniunea Europeană a adoptat atât un buget de redresare pentru statele membre cât și bugetul UE pe o perioadă de șapte ani.

România ar putea primi o sumă uriașă de 80 de miliarde de euro, din care 30 de miliarde de euro pentru finanțarea Fondului de Recuperare și Reziliență (PNRR), care urmărește să revitalizeze economia europeană afectată de efectele virusului SARS-CoV2 și 50 de miliarde de euro conform cadru financiar pe șapte ani pentru programe operaționale. La acestea se adaugă și Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, care va finanța dezvoltarea infrastructurii în următorii ani.

Pe acest subiect, Primarul Soós Zoltán și europarlamentarul Vincze Loránt au susținut miercuri, 3 noiembrie, la Târgu Mureș, o conferință de presă. Europarlamentarul a subliniat că Transilvania, dar și întreaga țară au acum o oportunitate uriașă de a investi în multe domenii cu ajutorul fondurilor UE, care vor crește calitatea vieții comunității noastre și vor contribui la dezvoltarea municipiilor, a afacerilor și a ONG-urilor. „Militez pentru ca aceste oportunități să fie exploatate pe deplin”, a spus Vincze Loránt.

Eurodeputatul a spus că la Târgu Mureș i-au fost prezentate multe proiecte mature, și speră că dintre acestea se vor realiza cât mai multe, chiar dacă vor fi și unele care nu pot fi realizate în decursul unui mandat, pentru că după un deceniu de stagnare municipalitatea are mult de recuperat. „Avem un parteneriat permanent cu domnul primar, fiindcă munca primăriei are o perspectivă europeană importantă, chiar și prin faptul că majoritatea banilor vin de la Bruxelles. Dar acest parteneriat este mai amplu: împreună cu Consiliul Județean Mureș și echipa UDMR lucrăm să realizăm investiții prin care să îmbunătățim calitatea vieții cetățenilor din Târgu Mureș și din județul Mureș. Este foarte bine că am reușit să participăm la luarea deciziilor la nivel guvernamental și sper că vom reuși să continuăm și această muncă. Colegii mei din ministerele dezvoltării, mediului și fondurilor europene au depus un efort extraordinar în aceste luni pentru pregătirea și lansarea programelor” – a declarat Vincze Loránt.

 Primarul municipiului Târgu Mureş, Soós Zoltán, a declarat că la ultima şedinţă a Consiliului Local Târgu Mureș, consilierii locali au aprobat lista cu propunerile ce vizează șapte proiecte pentru care se dorește finanțare prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”. Printre proiectele votate, unele sunt pentru modernizarea unor străzi, dar și construirea unui pod peste râul Mureș. Totodată, în cadrul programului, s-a semnat și un parteneriat între Municipalitate și comuna Pănet, în vederea obținerii finanțării pentru modernizarea drumului de legătură DC136 dintre satul Hărțău (comuna Pănet) și strada Remetea (Târgu Mureș).

Prin liniile de finanțare guvernamentale și europene vor fi realizate proiectele mari de infrastructură: inele ocolitoare urbane și periurbane, parcări subterane și supraterane din oraș, reabilitările obiectivelor mari ca Stadionul municipal, digitalizarea serviciilor către cetățeni, educație sau proiecte culturale”.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

O româncă a câștigat Top Model of the World

Concursul Top Model of the World a fost câștigat...

(P) Rodica Baciu: În fruntea consiliului local avem nevoie de un bun negociator!

Rodica Baciu: În fruntea consiliului local nu avem nevoie...

(P) Vântu (AUR): Prioritatea noastră este infrastructura

Pe primul loc în programul de guvernare al candidatului...

VIDEO. Delta secretă din Târgu Mureș

Aproape de centrul orașului-bijuterie Târgu Mureș, la circa cinci-șapte...