9.3 C
Târgu Mureş

25 de milioane de dolari pentru municipiul Târgu Mureș

De citit

Mai multe

Primarul Soós Zoltán a anunțat câștigarea unui proiect de 25 de milioane de dolari, bani care vor fi cheltuiți până la finele anului pentru educația universitară și preuniversitară folosind realitatea virtuală și cea augmentată, pe baza tehnologiei EON-XR.

Redăm în continuare mesajul edilului Soós.

Am câștigat un Grant în valoare de 25.050.000 $ din partea EON Reality Inc. SUA. Municipiul Târgu Mureș devine astfel primul oraș din România care beneficiază de o educație bazată pe tehnologii imersive, ce reprezintă pasul următor în educația inteligentă.
Scopul proiectului, care va fi implementat până la finalul acestui an, este îmbunătățirea educației preuniversitare și universitare în municipiul Târgu Mureș folosind realitatea virtuală și realitatea augmentată ce utilizează tehnologia EON-XR. Prin modelul “Classroom 3.0”, cadrele didactice și elevii/studenții primesc instrumentele necesare pentru a crea module de învățare rapidă.  Primăria Municipiului Târgu Mureș a început consultările cu reprezentații tuturor liceelor și școlilor profesionale și de meserii din oraș, precum și cu reprezentanții Universităților: UMFST “George Emil Palade”, Universitatea “Sapientia”, Universitatea de Arte și Universitatea “Dimitrie Cantemir”, pentru evaluarea nevoilor specifice unităților de învățământ. Contractul de finanțare urmează să fie semnat în următoarele 60 de zile, după aprobarea proiectului în Consiliul Local.
- Advertisement -
- Advertisement -

Aboneaza-te la newsletter. Introduceti adresa de email in campul de mai jos:

Un serviciu oferit de FeedBurner

Leave a Reply

Ultimele articole

Top articole