PăreriPrim-plan

Zelenski, aproape la fel de periculos ca Putin

El nu invadează, dar îl cred capabil de forțarea NATO să intre în război

Au început să mă irite politicienii din Ucraina. Unii. În special trei, cu Zelenski în frunte. În principal, felul agresiv în care cer intervenția NATO, apoi șmecheria cu aderarea la UE pe repede-nainte. Să ne lămurim: Putin este un criminal de război și-n Ucraina are loc un război, o invazie care ar trebui condamnată de toată lumea. Apoi îmi este o milă teribilă de poporul călcat cu tancul.
 
Însă Ucraina ca stat n-a fost blândă deloc cu minoritățile (am citit un interviu pe Hotnews care pare plătit și-n care ni se povestește de-un expert că minoritățile sunt fericite, nu există corupție șamd). Și este un stat profund corupt. Mafia ucraineană este la fel ca soră-sa din Rusia. Așadar, ăsta e tabloul. Și vin alde Vitali Kliciko (mare sportiv și acum primar de Kiev) să sugereze că Putin vrea să mărească Rusia și cu România, că noi am făcut parte din imperiu. E clar că e bâtă la istorie, dar nu e vorba de asta. El merge pe același discurs abrupt pe care l-am auzit la început: veniți ACUM, că într-o oră poate fi prea târziu! Așa a spus. Au trecut trei săptămâni.
 
Așa zice și președintele Zelenski Dacă nu veniți, vin rușii peste voi. Eu m-am gândit de la început că a lor clasă politică va decide la un moment dat să facă o manevră (o provocare) prin care NATO să fie implicat. Gen: rachete rusești trase de ucraineni pe teritorii sub protecția euroatlantică.
Așadar, nu doar că-s agresivi în solicitări, ca un om care-i cere altuia să-l iubească forțat, ci și există riscul să aducă infernul peste noi doar pentru a se salva ei.
 
PS Mai devreme am citit că actorul-președinte le-a zis celor din NATO să nu mai spună NICIODATĂ că nu îndeplinesc criteriile de aderare, că uite ce au făcut ei de-au oprit armata rusă. Tot ce am scris mai sus, plus asta, arată imaginea unui bișnițar tupeist care vrea să-ți vândă fake-uri. Îmi pare rău de suferința poporului vecin, dar această țară nu are ce căuta în UE și nici în NATO. Și nimeni sănătos la cap nu i-ar accepta cu regiuni separatiste și bucăți smulse forțat de criminalul Putin din trupul Ucrainei. Abia așa s-ar declanșa un război mondial, unde n-am număra mii de morți, ci milioane.
 
NOTĂ. Dacă mă întreabă cineva, soluția nu este să se predea, ci să lupte cu ce are și cu ajutoarele pe care le va primi. Da, e crunt să ne uităm cum oameni nevinovați sunt uciși, dar a interveni înseamnă să punem în pericol mai multe continente, pentru că piticul atomic de la Kremlin abia așteaptă să se joace cu butonul roșu. El și-a trăit traiul și și-a mâncat mălaiul. Apoi e în buncăr.

Citeste si

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button