9.3 C
Târgu Mureş

Noutăți de pe frontul Covid-19: numărul de decese a scăzut

De citit

Mai multe

Managerul Spitalului Județean de Urgențe, dr. Claudiu Puiac, a răspuns întrebărilor Ceasului Cetății legate de situația la zi din cele trei unități Covid din municipiu. Prima veste bună este că a scăzut numărul de decese din cauza infectării. Astfel, dacă în noiembrie am avut 104 pacienți care au murit, în decembrie au fost 25 de decese și două în acest nou an. Important e că avem mult mai puține cazuri pe ATI, dar și de infectări. O altă veste bună este că au fost remediate problemele la Unitatea Covid-19 privind încălzirea, dar vom supraveghea să vedem ce va fi acum cu gerurile care se anunță din weekend. Momentan autorizația de funcționare a fost prelungită, ne-a declarat managerul Puiac.

Directorul Iuliu Moldovan de la DSP Mureș ne-a precizat că în ultimele trei săptămâni suntem în scădere ca număr de cazuri de infectări și de decese. Dacă ritmul se menține așa încă o săptămână, înseamnă că suntem pe drumul bun. Pe județ avem acum sub 100 de cazuri zilnice, ceea ce e ca medie doi la mie. De fapt, sub doi. În municipiu sunt undeva la 25 de persoane internate. E bine dacă ne gândim la evoluția de sute de cazuri pe zi la începutul lui octombrie și cel mai grav în noiembrie. În această perioadă, am mai făcut un pas în favoarea sănătății: nu mai așteptăm mult după rezultate, pentru că mergem pe teste rapide și astfel aflăm dacă pacientul poate fi operat sau izolat. Înainte ne lua și o zi, dacă testul era făcut dimineața. Acum știm în 15 minute, a mai afirmat șeful DSP.

Privind restrospectiv, de la declanșarea pandemiei în martie și până azi, județul Mureș a înregistrat puțin peste 500 de decese din cauze asociate cu Covid-19 (peste 90 dintre pacienți aveau comorbidități ce le-au fost fatale) și au fost depistate pozitiv 15.000 de persoane.

- Advertisement -
- Advertisement -

Aboneaza-te la newsletter. Introduceti adresa de email in campul de mai jos:

Un serviciu oferit de FeedBurner

Leave a Reply

Ultimele articole

Top articole