9.3 C
Târgu Mureş

Legea care salvează vieți: Stop nosocomiale!

De citit

Mai multe

Legea “Stop nosocomiale!” a fost adoptată de Camera Deputaților, for decizional. Inițiată de USR, Legea își propune raportarea reală, reducerea și prevenirea infecțiilor asociate actului medical (nosocomiale), care ucid anual 1.000 de români. Aproximativ 5% dintre pacienții din spitalele românești au cel puțin o infecție asociată actului medical anual. Doar 1% dintre aceste infecții sunt raportate, arată medicul Adrian Wiener, senator USR și unul dintre inițiatorii legii.
Proiectul de lege “Stop nosocomiale!” a fost inițiat de deputații USR Tudor Pop și Emanuel Ungureanu și de senatorul USR Adrian Wiener, toți 3 membri ai Comisiilor de Sănătate din Parlament. Inițiativa legislativă a fost adoptată ieri de Camera Deputaților (for decizional) în unanimitate. Legea va merge acum la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.
“Problema infecțiilor nosocomiale este o problemă uriașă. 1.000 de români mor anual în spitalele românești din cauza infecțiilor intra-spitalicești. Decese în cea mai mare parte evitabile. În 2018 au fost raportate 11.000 de cazuri de infecții nosocomiale. Anul ăsta puțin peste 2500, din care jumătate sunt cauzate de virusul Sars-Cov-2, atât în rândul personalului medical, cât și în rândul pacienților. Legea asta este o soluție. Legea este o rezolvare tehnică, pragmatică și fără culoare politică cu patru direcții de acțiune concentrate pe organizare, finanțare adecvată, infrastructură spitalicească și formarea și asigurarea personalului medical. Un pact pentru siguranța pacientului român în spitale”, afirmă deputatul USR Tudor Pop, membru în Comisia pentru sănătate și familie și unul dintre inițiatori.
Puteți citi mai multe detalii pe Hotnews.
- Advertisement -

Aboneaza-te la newsletter. Introduceti adresa de email in campul de mai jos:

Un serviciu oferit de FeedBurner

Leave a Reply

Ultimele articole

Top articole