Vești

Lansarea Euronews România a început c-un scandal

Euronews Romania va fi primul canal de știri lansat într-o țară membră UE, fiind garantate independența editorială și imparțialitatea, au declarat reprezentanții instituției. Proiectul media are la bază un parteneriat cu Universitatea Politehnica din București (UPB) și vine după doi ani de inițiative în care au fost lansate Euronews Albania și Euronews Georgia. Euronews Serbia urmează să fie lansat și el în scurt timp.

Citeste si

Promisiunea de independența editorială anunțată a fost criticată pentru că în fruntea parteneriatului dintre Universitatea Politehnica București și Euronews se află personaje apropiate de PSD și SRI. Într-un interviu acordat pentru Libertatea, rectorul Universității Politehnica din București a povestit cum a apărut ideea lansării unei televiziuni de știri, apoi a parteneriatului cu Euronews, fără să ofere însă detalii exacte despre cronologia discuțiilor sau despre bugetul pe care îl va avea stația tv. Mihnea Costoiu respinge comentariile apărute pe social media privind o asociere cu PSD sau cu SRI și spune că viitorul post ar urma să fie lansat la sfârșitul acestui an, după ce va obține o licență de la CNA, iar cei de la Euronews vor selecta echipa de jurnaliști.

Imediat după apariția știrii privind lansarea televiziunii, au apărut reacții și pe tema legăturii dumneavoastră și a domnului Gabriel Petrea (directorul administrativ al proiectului) cu PSD și afirmații de genul: „Va fi o televiziune a PSD”

Rectorul Mihnea Costoiu Răspunsul este: Exclus. Am decis să mă retrag din această zonă, am fost senator și am decis să fac acest pas, iar acest demers este asumat de Universitatea Politehnica din București și nu de Mihnea Costoiu, care nu va un avea rol în această televiziune, eu sunt rectorul Universității. Resping categoric, nu este un proiect politic sub nicio formă. Și de altfel nu am avut nicio discuție specială cu niciun om politic pe acest subiect.

O altă critică care a apărut pe rețelele de socializare se referă la Serviciul Român de Informații?

Nu am văzut, ce treabă are SRI?

Episodul în care ați fost implicat privind dispariția tezei de doctorat a domnului Florian Coldea (în 2015).

 

E o mizerie prea mare să încerci să compromiți acest eveniment, să asociezi acest moment cu un eveniment dintr-o etapă care nu are nicio legătură. Nu are cu nicio legătură cu vreo instituție a statului (această televiziune, n.red.). Nu am vorbit nici cu SRI-ul, nu am cerut nici aprobare, nici bani, nici nimic, nici cu PSD, PNL, cu niciun partid politic. Povestea cu teza domnului Coldea o vom discuta altădată, nu vreau să o asociez cu Euronews, ar fi o jignire pe care aș aduce-o partenerilor noștri și Universității. Nu e un proiect al unui om, eu pot să fiu sau să nu mai fiu în universitate în această poziție.

Continuarea în ziarul Libertatea într-un interviu obținut de jurnalistul Dan Duca, originar din Târgu Mureș

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button