Comunicate de presăVești

Au fost selectați recenzorii pentru (ARA)

Publicitate

Comunicat de presă, 2 martie 2022

Citeste si

Au fost selectați recenzorii pentru autorecenzarea asistată (ARA)

La Târgu Mureş, în perioada 14 martie – 15 mai, vor fi prezenţi 14 recenzori pentru autorecenzarea asistată (ARA) în cadrul locațiilor desemnate de către Primăria Târgu Mureș. Dintre cei care au depus o cerere de a deveni recenzori în etapa autorecenzării, Direcția Judeţeană de Statistică Mureş a selectat persoanele conform legislației în vigoare. Potrivit Hotărârii Comitetului local de coordonare a recensământului, punctele de recensământ vor fi deschise de luni până duminică între orele 8.00 și 12.00, respectiv 16.00 și 20.00.

„Dacă în primele săptămâni ne vom da seama că sunt necesare unele schimbări pentru eficiență, atât referitor la locații, cât și programul de funcționare, vom face modificările necesare”, a declarat primarul Soós Zoltán, președintele Comitetului local de recensământ.

„În acest moment, selectăm și pregătim locațiile. Ne concentrăm să identificăm spații, în care accesul să fie facil și prietenos pentru locuitorii orașului, și mizăm pe faptul că fiecare cetățean va conștientiza că e important să se prezinte, și să nu se sfiască de aspectele birocratice”,  a adăugat viceprimarul Portik Vilmos.

Față de celelalte recenzări, cea mai importantă schimbare este că, anul acesta populația are posibilitatea de a se recenza online în perioada 14 martie – 15 mai 2022. În faza de autorecensământ  autoritățile locale amenajează puncte de autorecenzare, în care oricine poate intra pentru a completa chestionarul, tot online, însă beneficiind de sprijin specializat din partea recenzorilor. Aceasta este o opțiune bună pentru cei care nu au instrumentele necesare sau se descurcă mai greu accesând mediul online. La Târgu Mureş vor fi 14 puncte de autorecenzare.

În perioada 16 mai – 17 iulie 2022, în etapa tradițională a recensământului recenzorii îi vor vizita pe cei care nu și-au completat datele în prima etapă. Aceasta este etapa tradițională, utilizată și în alte ediții ale recensământului. În perioada menționată în Târgu Mureș va fi nevoie de 121 de recenzori. Recrutarea acestora va avea loc în a doua jumătate a lunii martie. Apelul de recrutare va fi publicat pe canalele de comunicare ale primăriei, iar candidații vor fi selectați și de data acesta de către Direcția Județeană de Statistică.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button