UmanitarVești

Apel. 2500 de copii au nevoie de voluntari

Asociatia Lindenfeld a lansat acum șapte ani programul Ajungem Mari, prin care ajuta 2500 de copii instituționalizați sau din medii defavorizate să se dezvolte normal. Acum însă e nevoie de voluntari care să-și dedice trei ore săptămânal pentru a pune umărul la această acțiune. Redăm apelul organizației.

”Mulți cred că voluntariatul este numai despre a da. Însă cel care își dedică timpul și energia pentru cei care au mare nevoie primește în schimb zâmbete, îmbrățișări, prietenii, simte empatia și recunoștința, apoi își dezvoltă încrederea în el. Se transformă emoțional, devine un om și mai bun, chiar împlinit.

Așadar, facem apel la sprijinul vostru pentru a strânge cât mai mulți prieteni voluntari care să ofere, dar și să primească. Ei le vor fi alături, fizic și online, celor peste 2.500 de copii și tineri din centrele de plasament, apartamentele și căsuțele de tip familial cu care lucrăm în București și 23 de județe.

Voluntarii pe care îi căutăm sunt oameni implicați, serioși și dornici să dedice 3 ore pe săptămână, timp de cel puțin 8 luni, indiferent în ce domenii de activitate lucrează sau ce abilități au.

Experiența de voluntariat este una frumoasă, iar cei care au trecut deja prin ea spun că au învățat enorm de la copii:

„Emoția întâlnirii cu copiii încălzește inima oricui. Orice pas făcut alături de un copil înseamnă un viitor adult echilibrat, încrezător în el și în cei din jur, lucru de care ei au mare nevoie. Cu cât mai mulți voluntari, cu atât mai mulți astfel de adulți”, a transmis Iuliana Baciu-Ersen, voluntar de trei ani în cadrul programului Ajungem MARI”.

Contact: pagina de Facebook Ajungem MARI, iar detalii complete puteți găsi pe www.ajungemmari.ro în secțiunea „Devino voluntar”.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button